Чому скрепи не літають: У "Роскосмосі" заарештували 74-річного вченого за звинуваченням у держзраді

Знаково, що заарештований у лютому 2017 року в числі інших науковців підписав відкритого листа президенту РФ з проханням помилувати засудженого на 7 років за звинуваченням в держзраді колеги.

74-річний науковий співробітник підозрюється у продажу на Захід відомостей про російські розробки гіперзвукової зброї, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

В прес-службі корпорації "Роскосмос" у неділю, 22 липня, підтвердили інформацію про арешт наукового співробітника Центрального науково-дослідного інституту машинобудування (ЦНДІМаш) Віктора Кудрявцева. "З ним зараз проводяться слідчі дії", - пояснив керівник прес-служби "Роскосмосу" Володимир Устименко.

Устименко також повідомив, що директор Об'єднаної ракетно-космічної корпорації (ОРКК) Дмитро Пайсон проходить у справі про держзраду в якості свідка, ніяких звинувачень йому не пред'явлено.
21 липня член Громадської спостережної комісії (ГНК), правозахисник Євген Єнікєєв повідомив, що 74-річному заступнику начальника одного з центрів ЦНДІМаш, кандидату технічних наук Віктору Кудрявцеву пред'явлено звинувачення в державній зраді. У лютому 2017 року Кудрявцев в числі ряду вчених підписав відкритого листа президенту РФ Володимиру Путіну з проханням помилувати засудженого на 7 років за звинуваченням в держзраді вченого ЦНДІМаш Володимира Лапигіна.

Раніше в ЦНДІМаш і в Об'єднаній ракетно-космічній корпорації (ОРКК) пройшли обшуки у справі про держзраду. За даними журналістів, ФСБ перевіряє відомості про причетність посадових осіб до навмисної передачі секретних відомостей про російські розробки гіперзвукової зброї західним спецслужбам. Директор дослідницько-аналітичного центру ОРКК Дмитро Пайсон подав у відставку.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...