Чому цього досі не сталося? - "Усе залежить від того, чи внесе Данилюк подання", - нардеп про відставку Насірова

За словами нардепа, Роману Насірову вдається зберегти за собою посаду голови Державної фіскальної служби України завдяки "кулуарним домовленостям".
Роман Насіров

Таку думку в коментарі виданню "ГОРДОН" висловив народний депутат від "Самопомочі", перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Андрій Журжій, передають Патріоти України.

"Насірова давно треба звільнити з посади голови ДФС. Чому цього досі не сталося? Напевно, є кулуарні домовленості. Данилюк (міністр фінансів України Олександр Данилюк. – ред.) дав зрозуміти, що має намір ініціювати звільнення Насірова. Уряд зі свого боку може поставити це питання на голосування. Великою мірою, протягом тижня цю тему мали б закрити. Усе залежить від того, чи внесе Данилюк подання на ім'я прем'єра про відставку Насірова. Як він і пообіцяв", – зазначив нардеп.

За його словами, скасована Кабміном концепція реформи ДФС не мала підтримки у прем'єр-міністра і в Адміністрації Президента. "Кабмін скасував ухвалені постанови про реформування ДФС. Їх не підтримав прем'єр-міністр, а також їх фактично заблокувала Адміністрація Президента. По суті, реформу ДФС як таку дійсно скасовано. Називали багато технічних причин, чому не реформували ДФС. Але фактично це все були відмовки. Основна ідея реформи – створення однієї регіональної митниці. Тобто всі нинішні митниці було б об'єднано в одну. І всі ДФС також було б об'єднано в одну юридичну особу. Відповідно, було б менше можливостей для зловживання службовим становищем. А так зараз їх у нас залишається приблизно 200", – підкреслив Журжій.

Національне антикорупційне бюро України підозрює Насірова у зловживанні владою і службовим становищем, що спричинило збитки на суму приблизно 2 млрд грн. За даними слідства, на посаді керівника ДФС він ухвалював рішення в інтересах позафракційного депутата Олександра Онищенка, щодо якого розслідують провадження за підозрою в махінаціях із газом.

3 березня 2017 року Кабмін розпорядився відсторонити Насірова від виконання обов'язків голови ДФС. 7 грудня суд почав розглядати його справу, наступне засідання призначено на 19 січня 2018 року.

Данилюк зазначив, що Насіров був одним із перших, хто "публічно зрадів" рішенню Кабміну про скасування концепції реформи ДФС. 17 січня перед засіданням уряду міністр заявив, що Лондон підтвердив наявність у Насірова британського паспорта. У зв'язку з цим глава Мінфіну має намір ініціювати формальне подання на звільнення Насірова з посади керівника ДФС.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...