Чому Тимошенко так поспішає з достроковими виборами: Соціологи опублікували останні дані опитувань

Триматись на верхівці хіткої гори політичних симпатій виборців справа складна, конкуренція буде наростати.

Сім українських партій мають шанси потрапити до Верховної Ради на найближчих виборах, а фаворитами серед кандидатів в президенти є лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, чинний президент України Петро Порошенко і керівник фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко, передають Патріоти України з посиланням на Іnterfax.

Як свідчать результати опитування, проведеного Центром соціальних досліджень "Софія", якби зараз в Україні проходили парламентські вибори, то партія "Батьківщина" набрала б 12% голосів виборців, "Опозиційний блок" - 11,2%, "Блок Петра Порошенка" Солідарність "- 10,5%," Самопоміч "- 7,1%," Радикальна партія Ляшка "- 6,4%, партія" За життя "- 5,9%, партія" Громадянська позиція "- 5,3%.

Також шанси подолати п'ятивідсотковий бар'єр є у партії "Свобода", за яку готові голосувати зараз 4,6%, партія "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі має підтримку 3,6% серед тих респондентів, хто має намір на даний момент брати участь в парламентських виборах .

36,4% опитаних точно мають намір голосувати на найближчих парламентських виборах в Україні. 34,5% точно не впевнені, але схиляються до того, щоб брати участь у виборах. 18% точно не будуть голосувати і 8,5% відсотка не впевнені, але швидше за все не будуть брати участь у виборах.

Разом з тим, якщо б зараз в Україні проходили вибори президента країни, то найкращі шанси вийти в другий тур мали б Ю.Тимошенко (13,5%), П.Порошенко (12,8%) і Ю.Бойко (11,2 %).

Рейтинг інших потенційних кандидатів у президенти, згідно з цим опитуванням, становить менше 7%: за Олега Ляшка готові проголосувати 6,6% виборців, за одного з лідерів партії "За життя", позафракційного нардепа Вадима Рабиновича - 6,2%, за лідера "Самопомочі", мера Львова Андрія Садового - 5,4%, за лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка - 5,3%, за М.Саакашвілі - 4,2%, за лідера партії "Свобода" Олега Тягнибока - 3,1%, за співака Святослава Вакарчука - 2,7%, за позафракційного нардепа Дмитра Яроша - 1,5% за прем'єр-міністра Володимира Гройсмана - 1,1%, за мера Києва Віталія Кличка - 1% респондентів.

Дане опитування проводилося з 4 по 13 вересня у всіх регіонах України, крім непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей та Криму. Було опитано 2111 респондентів, статистична похибка не перевищує 2,2%.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...