"Чому з такого невеликого питання зробили таку велику дискусію": Садовий заступився за закуплені Львовом трамваї з поламаними дверима

Мер Львова Андрій Садовий прокоментував закупівлю старих берлінських трамваїв, які через нюанси конструкції дверей не можуть прийняти пасажирів на деяких львівських зупинках.

Андрій Садовий

За словами мера, про технічні особливості берлінських трамваїв (щодо типу дверей - ред.) було відомо заздалегідь і в цьому "не було ніякої таємниці". Всі технічні нюанси є робочими, вони будуть вирішені фахівцями, додав мер, передають Патріоти України.

"Вартість одного трамвая унікальна, тому що ми купуємо 30 трамваїв за ціною одного (нового - Ред.). Всі вони після капремонту і з новою електронікою, будуть споживати набагато менше електроенергії", - зазначив Садовий.

Коментуючи повідомлення про відкриття прокуратурою кримінального провадження у зв'язку із закупівлею берлінських трамваїв, мер зазначив, що процедура пройшла відповідно до правил, затверджених Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР), і з нормам Європейського союзу.

"Всі тендерні процедури проходили під чітким наглядом Європейського банку реконструкції та розвитку...Це "нормальний" процес - кожна добра справа, яку робить місто, по ній відкривається кримінальне провадження. Натомість, коли ми маєм сьогодні у Львові більше 10 заправок, які продають пальне за готівку, без акцизу, з порушенням всіх норм, - всі стоять збоку і спостерігають.", - заявив мер.

Садовий додав, що йому дивно, "чому з такого невеликого питання зробили таку велику дискусію".

У 2018 році Львів закупив 30 берлінських трамваїв Tatra KT4, двері в яких відкриваються назовні, що заважає їм прийняти пасажирів на львівських зупинках. Зокрема, на оновлених зупинках частини маршрутів міста платформа розташована на рівні першої сходинки трамвая. Таким чином, двері німецьких вагонів можуть просто не відкритися. Вирішити проблему можна або обрізкою платформи, або підрізанням дверей вагону.

Прокуратура почала розслідування закупівлі партії трамваїв, які не пристосовані до міських зупинок.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...