Чорний хід для Росії: У Білорусі створили криптовалюту, що покликана підкорити світ

За ініціатівою Мінська фахівці підозрюють чергові спроби Москви прорвати фінансову блокаду.

Творці першої білоруської криптовалюти (талера) планують вивести її на міжнародні біржі вже в січні, - передають Патріоти України з посиланням на "Интерфакс".

Крім того, лістинг талера планується і на білоруських біржах, які незабаром з'являться. Для цього в країні випустили спеціальний декрет №8.

Учасник команди творців талера Сергій Лавриненко також розповів, як планують зміцнювати свій проект. Розробники зараз паралельно створюють власну біржу.

"За останні кілька тижнів курс талера виріс з лічених центів до долара десь. І далі він буде тільки дорожчати, це незворотний процес", - вважає один з розробників.

Зараз цей проект є некомерційним. Крім підтримання тренду, в Білорусі пояснили мету створення власної криптовалюти тим, щоб "створити певний економічний інструмент, який може бути задіяний в різних бізнесах, наприклад, в програмах лояльності".

Презентація білоруської криптовалюти майже збіглася з легалізацією їх майнінгу в країні. Президент Олександр Лукашенко підписав указ для впровадження умов для розвитку ІТ-ринку у себе в країні, бізнесів на основі технології блокчейн, а також легалізації майнінгу криптовалют.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...