ЧС в Росії - це помилка: "Ситуація з правами людини в сьогоднішній РФ просто жахлива", - євродепутат

Депутат Європарламенту Ребекка Хармс переконана, що, вибравши Росію та Катар для проведення ЧС-2018 та ЧС-2022 відповідно, ФІФА припустилась неабиякої помилки.
Ребекка Хармс

Чемпіонат світу з футболу 2018 стартує у Росії вже 14 червня. Низка світових лідерів закликали до відкритого бойкоту світової першості, передають Патріоти України.

МЗС України застерігає українців від поїздок на "мундіаль" до Росії, а МЗС Польщі попереджає своїх громадян, що під час ЧС-2018 є загроза терактів. Депутат Європарламенту, співголова парламентської асамблеї "ЄВРОНЕСТ" Ребекка Хармс вважає, що фанати футболу, які все-таки поїдуть в Російську Федерацію на Чемпіонат світу, на власні очі переконаються, наскільки жахлива в Росії ситуація з правами людини. "Я думаю, ФІФА показала неповагу до прав людини, вибравши Росію і Катар як країни-господарки Чемпіонатів світу з футболу", – заявила вона під час міжпарламентської конференції у Києві.

Євродепутатка згадала, що напередодні організація з прав людини російського "Меморіалу" презентувала список політв’язнів, які перебувають у Росії, серед них і кількадесят українців. "У цьому списку 158 прізвищ, і ми опублікували цей список, щоб показати, яка жахлива ситуація з правами людини сьогодні в Росії. Ми сподіваємося, що ті люди, які люблять футбол, фани з Європи, які поїдуть на цей Чемпіонат світу в Росію, використовують можливість дізнатися про погану ситуацію з правами людини і забутих ув'язнених в російському ГУЛАГу", – наголосила Ребекка Хармс.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...