"Что-то пошло не так": Авіарейс із Москви до Криму зірвали... розлючені бджоли

Про те, що Крим захоплений незаконно, росіянам нагадують не тільки цивілізовані люди всього світу, а й комахи.

18 квітня з Москви в окупований Сімферополь не зміг вилетіти рейс SU6143 державної авіакомпанії "Аерофлот". Цьому завадили бджоли, що розлетілися по літаку, передають Патріоти України з посиланням на "Российскою газету".
Комах перевозили в багажному відділенні лайнера на замовлення одного з пасажирів, який збирався організувати в окупованому Криму особисту пасіку. Правила "Аерофлоту" допускають перевезення вуликів з живими бджолами при дотриманні ряду умов - зокрема, вони повинні бути надійно загерметизовані. Але, очевидно, щось пішло не так.
"Літак не зміг злетіти через розгерметизацію контейнерів з живими бджолами в багажному відділенні, - розповіли журналістам у прес-службі московського аеропорту Внуково. - Рейс SU6143 Москва-Сімферополь повинен був вилітати о 9.35 за московським часом. Літак був підготовлений до зльоту, посадка була закінчена, коли працівники наземних служб виявили, що по багажному відділенню розлетілися бджоли. Виліт був відкладений до надання авіакомпанією резервного борту."

Відзначимо, що в сучасних пасажирських літаках багажні відділення герметичні, і в них підтримується та ж температура повітря, що і в пасажирському салоні. Це дозволяє, зокрема, перевозити в багажі в тому числі і різних тварин. Однак є й інша сторона медалі: салон і багажник пов'язані єдиною системою вентиляції, по якій бджоли могли легко переміститися і зробити рейс Москва - Сімферополь буквально незабутнім для всіх, кому "пощастило" купити на нього квиток. А в разі нападу тисяч злих комах на членів екіпажу справу і зовсім могло закінчиться авіакатастрофою. Лише завдяки щасливому випадку цього не сталося.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...