Чув її хрипіння, благання викликати "швидку", однак спокійнісінько лежав на дивані: На Закарпатті нелюдь убив спочатку батька, потім маму

Сімейні конфлікти, на жаль, у деяких родинах вирішуються надто амбіційно. Найгірше, коли крім словесних образ справа доходить до рукоприкладства.

38-річний хустянин спромігся на нечуване… відсидівши за ґратами за вбивство батька, він позбавив життя іще й матір, передають Патріоти України з посиланням на Закарпатські новини.

«Ніж у спину»… від найріднішої людини

Юрій Горват (із етичних міркувань імена дійових осіб у матеріалі замінено) давно мав із рідними неприязні стосунки. З батьком у них був однаковий запальний характер, тож під час однієї зі сварок вони так побилися, що літній чоловік відійшов у вічність. За скоєне Юрій відсидів тюремний строк і повернувся до родинного гнізда ще більш озлобленим на світ.

Власної сім’ї чоловік так і не створив, а матері своїми похо- деньками лише завдавав клопотів. 70-річна жінка любила сина і в неї боліла душа за те, що він марнує роки на сумнівні компанії та розваги.

– Бабуся Марія була дуже доброю і поважною людиною. Єдиним її недоліком було те, що поводилась із сином занадто лояльно, – розповідає знайома покійної Лариса Ковач.

Щодо Юрія, то він нерідко заглядав до чарчини і після чергової пиятки принижував матір.

– Вони жили у постійній напрузі. Часто скандалили. Нерідко доходило й до застосування сили, – пригадує Юлія Сайберт, приятелька Юрія.

Того фатального вечора Марія пробувала знову настановити сина на шлях істини, але цим тільки роздратувала його. Юрій вдарив матір кулаком у обличчя. Жінці запаморочилося в голові, вона впала на підлогу. Після цього син, не тямлячи себе, почав лупцювати її де попало. Відтак ще й схопив пляшку з-під недопитого пива і розбив її на голові у неньки.

Наступного дня слідчим свої дії чоловік пояснив так: «Не витримавши п’яних дорікань матері, я ударив її кулаком. На обличчі в неї з’явилася кров. Я допоміг їй підвестися і відвів у спальню. Але там вона продовжувала мене нецензурно ображати. Я «закипів» і, вже не стримуючись, бив її будь-де, аби втамувати лють».

До речі, за висновком судово-медичної експертизи, у стані алкогольного сп’яніння перебував Юрій, а не його мати.

Сам заснув, залишивши матір помирати

Після сімейних «розборок» чоловік пішов до своєї кімнати, залишивши матір лежати на підлозі. Він чув її хропіння у передсмертній агонії, її благальне прохання викликати «швидку», однак не звертав ні на що увагу і спокійнісінько лежав на дивані. А поступово голос жінки ставав усе тихішим…

Уранці ж, коли нелюд-убивця прокинувся, мати була вже холодною. Тільки в ту мить Юрій розхвилювався, зрозумівши, що йому доведеться повернутися в місця позбавлення волі. Тож він, аби пом’якшити провину, сам викликав працівників поліції, повідомивши про труп у оселі. Дільничному інспектору у всьому зізнався, детально розповів усе, як було, сподіваючись на помилування.

Суд кваліфікував злочин як навмисне вбивство і виніс вердикт, що Юрій Горват проведе за ґратами найближчі п’ятнадцять років.

Звичайно, чоловік отримав справедливе покарання, але все ж у цій історії залишається дивним той факт, чому син відправити на той світ обох батьків, тих, хто дав йому життя. Як піднялася рука ката на святе… Хочеться вірити, що у скоєному він справді щиро розкаявся, проте все одно повернути тих, кого вже немає, неможливо.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...