"Чужий проти Хижака", або боротьба за спадщину останнього диктатора

Ще 37 років тому Зімбабве процвітало. Але варто було до влади прийти Роберту Мугабе, як економіка країни різко впала.

Роберт Мугабе

Була така чудова країна на південному сході Африки - Південна Родезія. Вона керувалася білою меншістю і була процвітаючим краєм - другий по ВВП і зростання економіки в Африці, - йдеться в матеріалі 24 каналу, передають Патріоти України.

Але 37 років тому там було повстання проти колонізаторів, а потім вільні вибори. До влади прийшла чорна більшість, країну перейменували в Зімбабве. Ну і пішло-поїхало.

Там одразу ж з'явився диктатор - Роберт Мугабе. Він звернув демократію, прогнав звідти майже всіх білих людей, майно їх поділив, і колись найбагатша Зімбабве занурився в економічне і політичне пекло. Сама назва країни стала символом бідності, беззаконня і убозтва.

Незважаючи на це, всі ці роки Мугабе залишається при владі. Він регулярно підтасовує вибори, проводить фейкові референдуми і так далі. Так, напевно, було б вічно, але сам Мугабе - не вічний. Йому вже 93 роки і він помирає.

Але перед смертю він вирішив дати своїй країні останній подарунок - протягнути в наступники свою дружину Грейс - даму жорстку, безпринципну і марнославну на прізвисько "Гуччі Грейс". Заради цього Мугабе звільнив свого колишнього соратника, віце-президента Еммерсона Мнангагву. Цей Еммерсон в минулому був Міністром оборони і главою місцевої Держбезпеки. Загалом, той ще кат. До речі, його прізвисько - "Крокодил", що ніби натякає. Він володіє великими зв'язками в силових структурах, і сам цілиться в президенти після смерті Мугабе. Але зараз змушений був виїхати з Зімбабве, щоб не опинитися в сирому підвалі в не дуже добрих руках своїх колишніх підлеглих.

Так ось, тепер в його захист виступив чинний міністр оборони Костянтино Чівенга. Генерал каже, що не дозволить провести репресії проти ветеранів революції, до яких відноситься і він сам.

Старий президент, який раніше тримав ситуацію під контролем за допомогою вбивств і репресій, вже нічого не тямить.

Зараз в Зімбабве назріває дуже цікава сутичка в стилі "Чужий проти Хижака". 75-річний кат на прізвисько "Крокодил" і його однолітки вступили в протистояння з командою 52-річної Грейс - неймовірно жадібної, брехливої, схильної до насильства і агресії.

Схоже, нещасному Зімбабве найближчим часом нічого хорошого не світить. Справа там може дійти і до громадянської війни. В Африці це абсолютно звичайна справа.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...