Чи наважаться? - "Ознаки підготовлюваної агресії Росії очевидні", - Кузьмук

Якщо влада РФ ухвалить рішення використати свої війська, розгорнуті поблизу кордонів України, вона має усвідомлювати, що українська сторона буде оборонятися.

Олександр Кузьмук

Екс-міністр оборони України Олександр Кузьмук назвав "очевидними" ознаки підготовлюваної агресії Росії проти України, передають Патріоти України з посиланням на видання Гордон.

"Воєнний стан увели не тільки через агресію в Керченській протоці – була інформація про розгортання сил РФ поблизу наших кордонів. Причому там сконцентрувалися дійсно серйозні сили. Це не батальйони, полки чи дивізії, а цілі армії. Створюють бази, перекидають авіацію. І це не може нас не турбувати. Звісно, ми зі свого боку робимо певні кроки. Тому й уведено воєнний стан. Треба ж підготувати резерви, вивести свої сили на можливі маршрути вторгнення, підготувати до цього державу. Тобто ознаки підготовлюваної агресії Росії очевидні. Інша річ – зважаться вони на це чи ні?" – сказав співрозмовник.

За його словами, російська сторона усвідомлює, що Україна готова до відбиття нападу. "Якщо у РФ зважаться на нову агресію проти України, вони мають усвідомлювати наслідки. Не варто розраховувати на безкарність. Ми будемо оборонятися. Думаю, і світ не залишиться осторонь. І я глибоко сумніваюся, що Москва доможеться цілей, які поставить собі. Ясна річ, що РФ не стала б концентрувати настільки серйозні сили поблизу наших кордонів, тільки щоб полякати Київ. Такі угруповання створюють із певною метою. Але водночас росіяни бачать і розуміють, що ми готові до відбиття можливого нападу з їхнього боку. Як далеко вони готові зайти, залежить від них самих", – резюмував Кузьмук.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...