Чи не загрався генерал? - Начальник зв'язку ЗСУ зробив дивну заяву про зраду користувачів Telegram і Viber, WhatsApp і Skуpe

Генеральний штаб Збройних сил закликав військовослужбовців не використовувати інтернет-месенджери і телефони марки iPhone в зоні ООС.

Володимир Рапко

Про це на брифінгу сказав начальник військ зв'язку ЗСУ Володимир Рапко, передають Патріоти України.

«У месенджерів типу Telegram і Viber сервери знаходяться в Росії, і в принципі на них все і залишається, а у WhatsApp і Skуpe - залишається на серверах в США. Якщо ви відкрили мессенжер і працюєте в ньому, то в ньому вже є повністю всі дані про вас. Всі ці дані можуть бути використані проти наших військових, про що ми їм і говоримо», - сказав генерал.

За словами начальника військ зв'язку ЗСУ, телефони марки iPhone небезпечні тим, що зберігають ваш відбиток, якщо людина хоча б раз взяла iPhone в руки. «IPhone вас давно сфотографував, і ваші відбитки вже є в базі даних», - додав Рапко.

Генштаб також закликав не фотографуватися з прив'язкою до геолокації в зоні ООС.

Однак згідно з інструкцією використання телефонів iPhone йдеться про те, що технологія безпеки Secure Enclav - Touch ID не зберігає зображень відбитків пальців, а використовує тільки їх математичні уявлення. З такого уявлення неможливо отримати справжнє зображення відбитка. Дані про відбитки шифруються, зберігаються на пристрої та захищаються ключем, доступним тільки для Secure Enclave. Вони використовуються виключно системою Secure Enclave і тільки для перевірки збігу відбитку з даними резервування. «До них неможливо отримати доступ з операційної системи або будь-яких запущених на ній програм. Дані ніколи не передаються на сервери Apple, як і не піддаються резервному копіюванню за допомогою iCloud або іншої служби і не можуть бути звірені з жодними іншими базами даних відбитків» - йдеться на сайті компанії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...