Чи покарають лікаря, який зробив пацієнтку інвалідом? - На Миколаївщині лікарі ампутували жінці вивихнуту ногу (відео)

Мешканка села на Миколаївщині послизнулася і вивихнула ногу в своєму селі.

Звернувшисьо в районну лікарню і не отримавши належної обстеження, жінку направили до обласних хірургів, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

За словами жінки, в місцевій лікарні лікарі їй сказали, що вона отримала подвійний вивих зі зміщенням. Буквально через кілька днів, коліно розпухло, і жінка перестала відчувати ногу. Олену терміново відвезли у відділок судинної хірургії, де медики заявили, що ампутація є єдиним виходом. «Загиблі тканини м'язів вже всмоктувалися в кров - постраждали б нирки, гостра недостатність, гемодіаліз, смерть. Тобто тут фактично йшла розмова про порятунок життя», - пояснив головний судинний хірург Миколаївської області Юрій Баляба.

У тому, що жінка залишилася без ноги, її рідні звинувачують лікарів місцевої лікарні. «Лікар-травматолог не може визначити пульсацію вен, судин і нервових закінчень. Для цього потрібна спеціальна апаратура. ХХІ століття надворію», - каже син постраждалої Юрій Дроздов.

Медик Валентин Матюхін, який оглядав Олену, був упевнений, що з ногою все добре - з його слів, після вправляння суглобів з'явилася пульсація. «Пильнуй і лікуй. Не сказав везти її туди. Я перепрошую, якщо я щось неправильно зробив», - каже лікар-травматолог Братської районної лікарні.

Однак обласної судинний хірург наполягає, що районному лікаря пропонували відразу транспортувати пацієнтку до Миколаєва, однак той відповів, що з Оленою все добре. «Сказав: якщо так, то лікуєте. Якщо є якісь сумніви, то звичайно, треба відправляти в обласну лікарню. Сумнівів, ймовірно, не було», - каже Баляба.

Син Олени - учасник АТО впевнений, що лікар був недбалим і тепер повинен відповісти перед судом. «Тут в мирний час через недбальство, непрофесіоналізм приведено до такої трагедії», - каже Юрій Дроздов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...