Щоб уявляти масштаб – цифри: майже 1,1 мільйон студентів (учнів) у більше ніж 1700 школах! Департамент освіти міста Нью-Йорк є найбільшою системою державних шкіл США, - пише українська журналістка з Нью-Йорку Світлана Сіщук, передають Патріоти України.
На окремому сайті про шкільне харчування є вся інформація восьмома мовами (це не враховуючи англійської). На фото є меню російською мовою. Це меню для початкової школи і середньої школи. Є також окремі меню для вищої школи, вегетаріанське меню, меню для дітей 3-4 років, альтернативне меню.
Щочетверга "з гордістю" (так і написано на сайті) подаються страви місцевого виробництва. Це так звані "Нью-Йоркські четверги".
Сніданок в нашій школі починається о 7.30 і закінчується о 7.55. З 8.00 – починаються заняття. Обідають за різним розкладом, в залежності від класу, щоб не було штовханини в кафетерії. Діти, які навчаються у підготовчих класах (Pre-K та Kindergarten) снідають і обідають в своїх класах.
Якщо узагальнити, то сніданки в різні дні мають в своєму асортименті:
- Тости, млинці, вафлі (подаються з сиропом);
- Пластівці вівсяні або кукурудзяні з фруктовим соусом або молоком;
- Бекон або котлета з індички;
- Булочки з цільнозернового борошна з сиром та джемом або з корицею;
- Сендвічі з яловичиною чи індичкою;
- Йогурти фруктові, сирні палички;
- Омлет;
- Тортілья й кесаділья (йшла питати в Google, що то таке) – коржики з кукурудзяного борошна;
- Свіжі фрукти;
- Крім цього, пропонується молоко 1% жирності, обезжирене та обезжирене шоколадне.
епер про обіди (lunch):
- Сендвічі з курячим або індичим м’ясом або з рибою, гамбургери з яловичиною та чізбургери;
- Запечена картопля, картопля-фрі, запечена солодка картопля;
- Рис з овочами;
- Паста з сиром;
- Сирні палички;
- Тушкована квасоля;
- Салати (різні варіанти): морква, цибуля, помідори, цукіні, кукурудза, шпинат, клюква, селера, цвітна капуста, броколі;
- По п’ятницях – піца (з сиром, з куркою або з беконом чи з ковбасою);
- Свіжі фрукти.
Все меню, до речі, без свинини. Також зазначено, що продукти для шкільного харчування не містять штучних ароматизаторів, барвників та підсолоджувачів.
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...