Чим українці відрізняються від американців, - Співаковський

Той, хто показує пальцем на прекрасне життя за межами, - романтик і утопіст. Той, хто намагається щось пристойне зробити всередині - дилетант і популіст.

Про це пише на своїй сторінці у Facebook президент Міжнародної корпорації «Гранд», голова Всенародного конкурсу «Бренд року України», підприємець, письменник, засновник ліцею «Гранд», двічі рекордсмен Книги рекордів Гіннеса Володимир Співаковський, передають Патріоти України. Далі - мовою оригіналу:

"Мой американский друг Джон однажды спросил меня:

– Знаешь, чем вы отличаетесь от нас, американцев?

– Ну, колись, – говорю.

– Вы очерчиваете вокруг себя круг, состоящий из одних запретов, ограничений, правил, лимитов, страхов, устоев, традиций, мнений... И пытаетесь в этом жутко ограниченном пространстве что-то делать, танцуя «на одной ноге».

Выйти за предела круга вы сами не можете. Танцевать на одной ноге неудобно. Любой, кто показывает пальцем на прекрасную жизнь за пределами этого круга, – для вас романтик и утопист. Любой, кто пытается что-то приличное сделать внутри круга – дилетант и популист. Вы сами раздражаетесь от этой своей ущербности, но терпите её, постоянно конфузясь и жалуясь на судьбу.

– А вы?

– У нас всё как раз наоборот. Мы ставим перед собой цель и беспощадно меняем любые законы, правила, лимиты, традиции и ограничения. Живём по принципу: видим цель – не видим препятствий!

Поэтому у нас всё быстро, качественно и мощно: автомобили, небоскребы, самолеты, дороги, компьютеры, социальные сети, театры, фильмы, парки, спортсмены, больницы, университеты и Нобелевские лауреаты. И знаешь – почему?... Потому что мы именно эти цели и ставим."

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...