Чим загрожує субсидіантам підвищення ціни на газ в Україні

В Україні у проекті бюджету на 2019 рік заклали 55 млрд грн на субсидії, при тому що після підвищення ціни на газ знадобиться близько 80 млрд грн.

Таку думку висловили опитані експерти, передають Патріоти України.

Зазначається, що в уряду є два способи, як заощадити кошти на субсидії. "Подібної економії можна досягти двома способами: виплачувати знижку в межах нормативу, але на фактично використаний обсяг комунальних послуг та посилити перевірки. Але для того, щоб "відсіяти" тих, хто отримує допомогу з порушеннями, уряду доведеться вдатися до цілої низки кроків. Наприклад, домогтися прийняття в Раді законопроекту "Про соціальні інспекції", в результаті "ревізори" отримають право перевіряти всіх можливих порушників", — говорять фахівці.

Варто зазначити, що субсидіанти після можливого підвищення тарифу на газ та інших комунальних послуг платити більше не будуть, оскільки розмір їхнього платежу прив'язаний до доходів, прожиткового мінімуму та нормативів.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...