Чиновник розповів про важку долю столичної кіднеперші

Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба розповів історію дівчини, яка викрала немовля з дитячого садка в Києві.

Про це чиновник написав на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"З офіційних джерел відомо, що коли Даян було 3 роки, її маму позбавили материнських прав, а в 5 років мама померла і опіку оформила бабуся", -повідомив він.

За словами Кулеби, дівчина вчилася погано, була неслухняною, тому бабуся не витримала "важкого підлітка" і відправила в соціально-реабілітаційний центр.

Потім Даяна потрапила в інтернат. Була там недовго - пішла вчитися в ПТУ. Уповноважений з прав дитини вважає, що статус "непотрібного дитини" яскраво відбилася на її характері й поведінці.

Також він розповів про ймовірні мотиви злочину. Як повідомив Кулеба, останні півтора року Даяна регулярно просила у знайомих великі суми грошей (від 30 тисяч до 500 тисяч гривень) нібито собі на лікування від 4-й стадії раку. "Дівчина створювала закриті співтовариства в соцмережі для збору коштів собі "на лікування". У липні повідомила друзям, що народила доньку з гідроціфалією і їй потрібні гроші на лікування. Але в цій історії вона постійно плуталася - розповідала різну інформацію про діагноз, роботи, сімейне положення. Під час останньої розмови з подругою (вересень 2017) повідомила, що взяла аванс 15 тисяч гривень на лікування доньки і постійно знаходиться з нею в реанімації. Але друзі ставлять під сумнів існування цієї дитини. Їх версія - викрадення дитини пов'язано з потребою в грошах", - написав чиновник.

На завершення Кулеба ставить такий важливий для українського суспільства питання: "що краще: вкласти сили і ресурси держави на підтримку дитини в важких обставинах ще в ранньому віці або дочекатися наслідків" дитячої непотрібності "і утримувати його 10 років у в'язниці?".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...