"Да какая разница": У Києві розгорівся гучний скандал - на уроках української мови говорять російською

Віце-прем'єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе поділилася в мережі обурливою історією, як з дітьми в столичних школах вчителі розмовляють російською мовою навіть на уроках української.
Іванна Климпуш-ЦинцадзеПро це вона написала на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"Шокована тим, що розповіла мені подружка моєї дочки. В одній з центральних київських українських шкіл одна з нових/молодих вчительок української мови веде уроки цієї мови російською. І начебто батьки вже звертали на це увагу керівництва, але поки що результату - нуль", - пише Цинцадзе.

Вона підкреслила, що якраз нещодавно в Міністерстві освіти і науки України розіслали листи навчальним закладам усіх рівнів, в якому звертають увагу на те, що мовою освітнього процесу в нашій країні є державна мова, і тому уроки, лекції, практичні і семінарські заняття, навчально-виховні заходи в державних навчальних закладах повинні проходити українською. "Акцентую - я про освітні програми шкіл без вивчення мов національних меншин, а суто про ті, які розробляються на основі типових програм", - додала вона.

"Чи дослухаються керівники і виконавці? Адже по-суті ми не маємо жодних важелів для забезпечення контролю та відповідальності за дотриманням законів України у цій галузі навіть у центральних офіційно україномовних школах столиці. Невже залишається розраховувати виключно на небайдужість і активність батьків в кожному такому кричущому випадку, як той, про який розповіли мені діти", - підсумувала Климпуш-Цинцадзе.

Користувачі соцмережі бурхливо відреагували на цю інформацію.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...