"Дає по зубах ворогам так, що вони миттєво згадують про режим перемир’я": У мережі розповіли історію бійця ООС

Василь з позивним "Говерла" - головний сержант роти 128-ї бригади. Свій незвичний позивний він отримав за те, що виріс на Закарпатті, неподалік найвищої гори України.

В мережі розповіла історію бійця ООС з Закарпаття, який воював в найгарячіших точках Донбасу. Про це йдеться в спільноті "Повернись живим" на сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"Якщо писати про нього від руки – можна списати кілька зошитів. Якщо коротко – Вася надзвичайно крутий боєць", - відзначили в спільноті.

Василь воював під ДАПом, в Пісках і під Горлівкою. "У Васі є талант – гранатомети. В цьому – він один з кращих в батальйоні. І з "шайтан-труби", і з РПГ Вася дає по зубам ворогу так, що вони миттєво згадують про режим перемир’я", - жартівливо відзначили в пабліку і розповіли історію, як боєць дав відсіч ворогам під Горлівкою.

Боєць Василь "Говерла"

"Якось під Горлівкою бойовики облаштували собі новий спостережний пункт поближче до наших хлопців, але поводили себе, як ви розумієте, не дуже по-добросусідськи. Не встигли вони відсвяткувати новосілля, як Вася послав їм кілька гостинців і настільки майстерно, що "спостережника" у них там більше не було. Принаймні до кінця його ротації. А "сусіди" певний час поводили себе ну дуже чемно. І подібних речей на його рахунку чимало. А ще він охоче вчить новеньких стрільби і постійно вчиться сам", - розповідають про героїчного бійця.

Також військовий відповідає за матеріально-технічне забезпечення роти. За словами побратимів, він ніколи ні на що не скаржиться, миттєво виконує всі завдання і добре керує підлеглими. Хлопці кажуть, що його неможливо вивести з рівноваги, ніхто ніколи не бачив в його очах і натяку на страх, навіть, коли їхні позиції атакує ворог.

"Натомість, кажуть, що беззастережно готові довірити йому своє життя і під заряджаються його позитивом. Він один з тих, хто, без пафосу і ниття, як все погано навколо, щоденно робить свою роботу і наближає нас до перемоги. А також можна допомогти купити для наших армійців критично необхідних ніштяків, серед яких тепловізори та труби розвідників", - підсумували в спільноті.

Користувачі соцмереж були вражені хоробрістю захисника та подякували йому в коментарях під записом.

"Хто б сумнівався - гуцули рулять! Хай оберігають Вас, Васильку, всі Сили Небесні! І щоб вернулись живі- здорові додому вже дуже скоро! Пора отаву косити, бриндзу робити!" - пише Леся Антонович.

"Дякувати Богові, що є в України такі Сини, Захистники! Дай нам, Боже, миру! Такі чоловіки - то є наш Скарб, що ми маємо зберегти! Побажаємо хлопцям берегти себе та повернутися у мирне життя, бо тут ще дуже багато роботи для патріотів. Будемо разом змінювати країну", - відзначила Ірина Калугіна.

"Повертайтесь скоріше живими! У мирному житті Ваші вправні руки теж творитимуть чудеса. Думаю, у всіх хлопців, які там, руки вже заскучали за мирною буденною роботою вдома", - додала Валентина Іванова.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...