Даєш волю народам Кавказу та Придністров'я: Яценюк подав до ЄСПЛ на Російську Федерацію

Екс-прем'єра Арсенія Яценюка країна-агресор підозрює в участі в Чеченській і Придністровській війнах.

Арсеній Яценюк

Лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк починає процес проти Росії в Європейському суді з прав людини, повідомила його прес-секретар Ольга Лаппо, передають Патріоти України.

"Ми маємо намір в ЄСПЛ довести всю абсурдність російського кривосуддя. Ми притягнемо до відповідальності всіх так званих російських "слідчих" і "суддів", які сфабрикували "чеченську справу Яценюка", - написала вона в Facebook.

Перед подачею позову в ЄСПЛ необхідно пройти всі стадії розгляду справи в національних судах. "Ми проходимо формальну процедуру позову в ЄСПЛ. Всі технічні функції на території ворожої держави будуть виконувати виключно представники Арсенія Яценюка", - додала Лаппо.

За її словами, Яценюка не цікавить остаточне рішення путінської репресивної "судової" машини. Все одно точку в цій абсурдній справі поставить Європейський суд з прав людини.

"Чеченська справа" Яценюка

Російські слідчі підозрюють Яценюка в тому, що він нібито з автомата Калашникова вбив 30 і поранив 13 російських військовослужбовців під час бойових дій в Грозному, коли нібито був "членом озброєної банди "Мрія" і разом з нею брав участь в атаках на російських військових, на військові підрозділи Росії на території "Президентського палацу", площі Хвилинка і залізничної станції Грозний в період з 31 грудня 1994 по 2 січня 1995 (тоді йому було 20 років).

3 березня 2017 міським судом міста Єсентуки Ставропольського краю РФ був виданий ордер на арешт Яценюка. 21 лютого 2017 Арсеній Яценюк був оголошений Росією в міжнародний розшук. Пізніше російські правоохоронці звернулися до Генерального секретаріату Інтерполу в Ліоні із запитом про оголошення Яценюка в міжнародний розшук з метою арешту та його подальшої екстрадиції в РФ. Його звинувачували в участі в збройному групі (банді).

Яценюк вважає, що його заочний арешт судом РФ є прямою вказівкою президента Росії Володимира Путіна Слідчому комітету і судам.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...