Дайте скрепам корвалолу: Трамп заявив про створення нового типу військ США

Президент США Дональд Трамп заявив, що розглядає можливість створення космічних військ.

Як повідомляє Washington Post, із такою заявою він виступив на базі морської піхоти в Сан-Дієго, передають Патріоти України.

"Моя нова національна стратегія розглядає космос як таке ж поле бою, як суша, повітря або море. У нас є Військово-повітряні сили. Ми створимо Космічні сили", - заявив Трамп.

За інформацією видання, раніше американський президент називав ідею створення таких військ жартом.

У відповідь на слова Трампа вже з'явилася перша реакція росіян. "Якщо ця заява означає розміщення зброї в космосі, то США відкривають скриньку Пандори", - написав у Facebook віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін, який курує ВПК.

Нагадаємо: США в 1967 році разом із СРСР і Великобританією підписали Договір про космос. Він забороняє розміщувати зброю масового ураження на орбіті Землі, на Місяці і на супутниках, а також проводити випробування зброї в космосі. Станом на 2018 рік до договору приєдналися понад 100 країн.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...