Далеко зайшов у всіх сенсах: Трамп звинуватив Канаду в підпалі Білого дому в ході війни 200-річної давнини

Президент США Дональд Трамп під час телефонної розмови з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо допустив історичну помилку, заявивши, що Канада підпалила Білий дім під час англо-американської війни 1812-15 років.

Про це повідомляє CNN з посиланням на джерело, передають Патріоти України.

За даними телеканалу, розмова Трампа і Трюдо відбулась 25 травня. Лідери двох країн обговорювали торгові мита, які США в результаті ввели з 1 червня на сталь і алюміній з Канади і низки інших країн.

За словами джерел, Трюдо під час розмови почав тиснути на Трампа з тим, щоб той пояснив, як тарифи допомагають вирішенню проблеми "національної безпеки".

"Хіба не ви, хлопці, спалили Білий дім?", - сказав у відповідь Трамп, маючи на увазі війну 1812-15 років.

У Білому домі відмовилися надати коментар з цього приводу.

Помилка Трампа полягає в тому, що Білий дім під час війни 1812-15 років спалили британські війська. Події розгорталися 24 серпня 1814 року. Історики відзначають, що напад британських військ на Вашингтон став відповіддю на американський напад на місто Йорк, провінції Онтаріо - територію, яка стала згодом Канадою, але на той момент була британською колонією.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...