"Далекий Схід розглядають як своє": Дипломат назвав країну, яка може "вбити" Росію

Ми є свідками оновлення світового порядку.

Сергій Корсунський

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" сказав дипломат Сергій Корсунський, передають Патріоти України.

"Воно відбувається досить драматично. Всі звикли жити за правилами, встановленими після Другої світової війни. Мали протистояння Заходу й Радянського Союзу. Тепер ця вісь перетворилася на трикутник. Третьою вершиною став Китай. Він збільшив свій внутрішній валовий продукт у 15 разів за 30 років . Цей трикутник має дисбаланс усередині. Для американської економіки РФ - це ніщо, половина валового внутрішнього продукту штату Каліфорнія. Але з точки зору військової могутності й бажання втручатися у справи інших держав, Росія є проблемою. Штати дивляться на неї, як серйозний гравець на дрібного хулігана", - пояснює він.

Китай - виклик номер один для Америки, вважає дипломат. "США мають з ним 600 мільярдів доларів товарообігу. КНР у рази більше експортує в Америку, ніж купує в неї. Із росіянами китайці на офіційному рівні дружать. Зустрічаються, обнімаються, обмінюються орденами. Але це - театр", - говорить Сергій Корсунський.

На його думку, Далекий Схід Росії Пекін розглядає як свої території. "Китайці підштовхують РФ до колапсу, підтримуючи їхні авантюри. Коли Росія розвалиться, цілком прогнозовано, що Китай претендуватиме на Сибір і Далекий Схід. КНР - єдина країна, якій РФ поступилася територією. 2008 року віддала острови, за які воювали в радянські часи (острів Тарабарова на річці Амур і частину Великого Уссурійського острова. - ред.). Росія сьогодні фізично не спроможна захищати кордон із Китаєм. Усі її боєздатні сили - у нас на Донбасі та в Сирії. Китайці чекають, коли Росія зламає шию. І будують свою державу", - додає дипломат.

Джерело: Gazeta.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...