Дані про топ-військових Путіна, які воювали в Грузії і Україні, розкрили українські волонтери (фото)

Стали відомі імена російських командирів 76-ї десантно-штурмової дивізії і 234-го десантно-штурмового полку, який входить до складу цієї дивізії.

Про це повідомляють волонтери Міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm, публікуючи фото, передають Патріоти України.

На момент проведення спецоперації захоплення Криму командиром 76-ї ДШД був полковник Олексій Васильович Наумець (дата народження - 11.02.1968 р). На цю посаду він був призначений в лютому 2013 року і керував дивізією 5 років - до лютого 2018 року.

У Псковську дивізію Наумець прийшов з посади начальника штабу тульської 106-ї повітряно-десантної дивізії. До цього командував 247-м десантно-штурмових кавказьким козачим полком. Під його командуванням полк брав участь в агресії проти Грузії в 2008 році. 24 серпня 2009 року його підвищили по службі до начальника штабу 106-ї ПДД. Цікаво, що під час війни в Грузії в 2008 році Наумець мав звання полковника (1, 2). Станом на грудень 2013 року ще був полковником. А в серпні 2014 він фіксується вже в званні генерал-майора.

Після анексії Криму, коли Кремль перестав ховатися за байками про "кримську самооборону", в ЗМІ з'явилася інформація про те, що військові 76-ї ДШД нагороджені державними нагородами та подяками президента, але імена нагороджених якийсь час розголосу віддаватися не будуть.

У зв'язку з участю псковських десантників в бойових діях в Україні А. Наумець восени 2014 року було включено до списку санкцій Євросоюзу разом з ватажками російських терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР" і депутатами Держдуми РФ.

У 2017 року О. Наумець отримав високу нагороду - орден "За заслуги перед Вітчизною" IV ступеня (з мечами). Восени 2017 року він взяв участь у виборах від "Єдиної Росії" до міського парламенту Пскова. У лютому 2018 року О. Наумець пішов на підвищення в Москву: указом президента був призначений на посаду заступника начальника штабу ВДВ Росії.

Наступником А. Наумця на посаді командира 76-ї ДШД став полковник Ігор Григорович Каплій. До призначення на цю посаду він був начальником бойової підготовки Повітряно-десантних військ.

За даними Головного управління розвідки України, в період 2015-2017 рр. І. Каплій був командиром 5 окремої мотострілкової бригади (м.Донецьк) 1 АК (Донецьк, Україна) Центру територіальних військ Південного ВО ЗС РФ. Прізвище, ім'я, по батькові у документах прикриття: Кремень Ігор Григорович.

На момент проведення спецоперації захоплення Криму командиром 234-го ДШП був підполковник Олег Юрійович Грицаєв, який підписував нагородні документи до медалей за окупацію Криму.

У 2008 році А. Грицаєв брав участь у війні проти Грузії, за що був нагороджений орденом Мужності. Згадка про нього є в спогадах командира 104-го ДШП 76-й ДШД Г. В. Анашкина: "Вранці нам уточнили завдання: вийти на панівні висоти на околиці Гори і захопити телецентр. Одну нашу роту ми посилили танковим взводом. Командував цією групою командир батальйону гвардії майор Олег Грицаєв. У жовтні 2015 року, вже в званні полковника, А. Ю. Грицаєв був призначений на посаду заступника командира 76-ї ДШД.

Його наступником на посаді командира 234-го ДШП став гвардії підполковник Іван Юрійович Великоцький. Фото І. Великоцького знайдено також на сайті знайомств, що дає можливість встановити його вік: станом на 2014 рік йому було 37 років. Великоцький нагороджений медаллю за окупацію Криму. Також нагороджений медаллю Жукова, яку, ймовірно, міг отримати за участь в бойових діях на Донбасі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...