Данилюк очікує черговий кредит МВФ до кінця року

Україна просунулася в переговорах щодо ціни на газ і може отримати черговий кредитний транш МВФ до кінця 2017 року.

Олександр Данилюк

Про це заявив міністр фінансів Олександр Данилюк під час брифінгу у Вашингтоні, пише "Інтерфакс-Україна", передають Патріоти України.

"Ми ще не досягли остаточної угоди, але ми просунулися, зафіксували певні принципи. Переговори тривають", - додав Данилюк.

Коментуючи можливі ризики для економіки України в разі неотримання траншу МВФ до кінця року, глава Мінфіну висловив тверду впевненість, що кошти будуть отримані.

"Ми не в тій ситуації, коли місяць-два щось змінюють. Основне питання - прийняти закон про приватизацію, важливо знайти справедливу формулу на газ. Коли ми це виконаємо, питання траншу буде технічним", - додав міністр.

Раніше повідомлялося, що Україна запропонує МВФ нову формулу ціни на газ.

Підвищення цін на газ вимагає постанова Кабінету міністрів № 187 від 22 березня поточного року, розроблена Міністерством економічного розвитку і торгівлі. Так, згідно з документом, вона розраховується на базі імпортного паритету (середня ціна імпортного газу за певний період - ред.).

Уряд мав опублікувати цей показник ще 1 липня. Замість цього 26 вересня Кабмін протокольним рішенням відклав дату публікації на невизначений термін.

Відстрочити оприлюднення ціни вирішили до узгодження механізму її визначення з МВФ і Європейським енергетичним співтовариством. До публікації рішення ціна залишиться на поточному рівні - 4,942 тис. грн за тисячу кубометрів без ПДВ.

За методикою, яка діє в даний момент, якщо за підсумками року є відхилення "плюс / мінус" 10%, ціна на наступний опалювальний сезон повинна переглядатися.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...