"Дари волхвів": Як РПЦ під своєю сутаною протягувала в Україну правокаторів, шпигунів, терористів та диверсантів (відео)

Російська православна церква у зв'язці з Українською православною церквою Московського патріархату брала участь в спробах придушення Майдану, а також в розвідувальних діях у війні проти України.

"Коли привозили тітушок зі сходу України, їх розміщували в Києво-Печерській лаврі. Є фотографії, де зафіксовані автобуси з російськими номерами, навіть з Росії привозили тітушок", - заявив колишній заступник керівника Місіонерського відділу Тульської єпархії РПЦ Валерій Отставних, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

Поки "тітушки" там годувалися, відпочивали, двері лаври закривалися, богослужіння припинялися з "технічних причин", каже він. "Потім тітушок везли кудись на Майдан, в Маріїнський парк, де вони пробивали голови прихильникам реформ, противникам Януковича", - зазначив Отставних, який віддав служінню церкви 17 років.

Щодо розвідувальних дій РПЦ і УПЦ МП на Донбасі розповів Стрелков-Гіркін, нагадав він. "Він говорить про те, що це була спецоперація під назвою "Дари волхвів". Привозили в 2013 році так звані "дари волхвів", ковчег такий, привозили і до Києва, і до Криму, все це було під патронажем людини, пов'язаної з адміністрацією президента, православного мецената Малофєєва. У його оточенні і був Гіркін", - повідомив колишній церковник.

Є фотографія, де Гіркін відображений як один з тих, хто супроводжував "Дари волхвів" в Києві, підкреслив Отставних. "Тобто він був на Майдані, щоб з'ясувати ситуацію. "Дари" ці побували в Криму для того, щоб знову-таки промацати ґрунт і зібрати розвіддані, чи можливе введення російських військ до Криму чи неможливе. Потім диверсійно-розвідувальна група під керівництвом Гіркіна прийшла до Слов'янська. Куди вони перш за все прийшли? В місцеву церкву", - говорить він.

Терористи Гіркина (50 осіб) відсиджувалися всю ніч на території приходу, відзначає він. "Поки батюшка не підігнав їм ще кілька сотень колаборантів, тобто загін збільшився приблизно до 400 осіб", - додав Отставних.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...