"Давай, роздягайся, лягай, будеш богатирів обслуговувати": Лейтенант ЗСУ подала заяву на командира частини за систематичні сексуальні домагання

Скандал стався у військовій частині А1358 в Хмельницькій області

Лейтенант Валерія Сікал

На Хмельниччині жінка-офіцер ЗСУ заявила в поліцію на свого командира, звинувативши того в сексуальних домаганнях, передають Патріоти України з посиланням на вінницький портал 20 хвилин.

Лейтенант Валерія Сікал зважилася заявити в поліцію на свого командира Віктора Іваніва через рік знущань. "Тільки я прийшла в частину, старші жінки радили менше потрапляти командиру на очі, тому що він любить молоденьких дівчат", - так розповідає вона про свою службу у військовій частині А1358 в Хмельницькій області

За словами дівчини, військовий спочатку часто викликав її до себе і примушував до статевих стосунків, чіплявся, говорив неприємні речі, обіцяв за поступливість легку службу.

Лейтенант систематично відмовляла - і тоді починалися знущання. Іванів, за словами дівчини, принижував її перед молодшими за званням, викликав в готель для відряджених і до своєї цивільної машини на КПП.

За її словами, виклики через чергову частину фіксуються, тому можна довести підвищений інтерес до неї з боку командира.

"Він наказує, що "ти маєш вступити зі мною в сексуальний зв'язок, і тоді у тебе в службі все добре, все класно, без проблем. Якщо цього не зробиш, то я тобі покажу всі "принади" армії", - розповіла Валерія.

"Під час розмови він хапає мене за руки, гладить по нозі, обіймає, притискає до себе або до стіни. Постійно змушує в контакт. Я, як тільки можу, біжу від нього, намагаюся уникнути", - додає вона.

Військова розповіла, що одного разу під час нічного чергування командир зайшов до кімнати відпочинку зі своїм першим заступником зі словами: "Давай, роздягайся, лягай, будеш богатирів обслуговувати".

Зараз Сікал знаходиться не у військовій частині.

"Як на мене відкрите посадова розслідування про залишення частини, але є рішення лікарської комісії про те, що я після операції потребую відпустки на термін 30 календарних днів", - пояснила вона.

Дівчина каже, що перенесла операцію на хребті. Вона переносила важкі боєприпаси, виконуючи службові обов'язки.

Коли зірвала спину, командир у відпустку за станом здоров'я не відпустив, велів з госпіталю повертатися в частину, а чоловіка (теж військового) не пускав на територію. Після цього Валерія і зважилася розповісти про домаганнях.

Головне управління Нацполіції у Вінницькій області порушило кримінальну справу за заявою лейтенантки через примус до вступу в поло зв'язок.

Заява про домаганнях у дівчини взяли не відразу. Спочатку вона намагалася подати її в Хмельницькій області, де і проходить службу. Однак там, каже, з неї просто посміялися.

За словами голова ГО "Ревізія влади" Віталія Павловського, який допомагає подружжю Сікал, поліцейські не хотіли говорити з Валерією в присутності її чоловіка і не сильно охоче приймали заяву.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...