"Давно надо было дать по зубам оккупанту", - житель Маріуполя про воєнний стан (відео)

Відсутність ажіотажного попиту на продукти і товари першої необхідності, спокійне ставлення з боку більшої частини населення.

Так зустрів новину про введення воєнного стану прифронтовий Маріуполь, передають Патріоти України з посиланням на "Радіо Свобода".

Кореспонденти програми поспілкувалися з маріупольцями. В ході опитування з'ясувалося, що ніхто з них не піддався паніці, не впав через новини про воєнний стан у відчай або зневіру. "Давно было пора дать по зубам оккупанту, у Украины появился шанс поставить РФ на место", - емоційно висловився один з маріупольців.

Люди зізнавалися, що їх хвилюють інші проблеми. Наприклад, істотно знизилася за останні чотири роки купівельна спроможність населення. Через це страждають не тільки ті, хто змушений економити, а й підприємці - ті, хто через цю економію не мають реалізації своїх товарів і ризикують втратити бізнес.

Крім того, люди переживають через часті фейки про ВС. Найпоширеніші з них, що чоловікам заборонять виїзд з міст, і почнеться термінова мобілізація.

Паніки немає і в окупованому Донецьку. Але помітно, що люди там трохи нервозні. Зокрема, вони бояться, що через воєнний стан можуть виникнути проблеми з перетином пунктів пропуску на лінії розмежування.

А в цілому військовий стан показав, що жителі України, в тому числі - і окупованих територій, за минулі роки звикли до ризиків і загроз.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

14 вересня - Воздвиження Хреста Господнього: Що категорично не можна робити в цей святковий день

субота, 14 вересень 2024, 0:10

14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...

Різдво Пресвятої Богородиці: Ця сильна молитва, прочитана з чистою душею, допоможе здійснити найзаповітніші бажання

неділя, 8 вересень 2024, 5:00

Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...