Де дешевше? - Експерти порівняли ціни на продукти харчування в Україні та Польщі (інфографіка)

В Україні більша частина середньомісячних витрат домогосподарства припадає на продукти харчування, в Польщі ця частка менша понад вдвічі.

Як різняться ціни на основні продукти харчування та напої в наших країнах? За допомогою даних Споживчої Панелі домогосподарств GfK порівняли, скільки платить домогосподарство в Україні та в Польщі за повсякденні харчі та напої, передають Патріоти України.

Дані GfK Ukraine та GfK Poland, січень 2018:

Більшість продуктів в Україні все ще дешевше, ніж у Польщі: за макаронні вироби, яйця, овочі та курятину ми платимо вдвічі дешевше, а от за 1 кг свіжого м’яса - майже однаково. Меншою мірою відрізняються ціни й на соки. Натомість, значно дорожчі в Україні, ніж у Польщі, розчинна кава та особливо - ультрапастеризоване молоко.

Інформація про дослідження: Споживча панель домогосподарств в Україні функціонує з січня 1999 року. Дослідженням охоплюється 4000 домогосподарств (більш ніж 10000 осіб) по всій Україні, які щоденно звітують про свої покупки більше ніж по 90 групам товарів щоденного споживання. Споживча панель в Польщі була відкрита в 1990 році та сьогодні охоплює 8000 домогосподарств по всій Польщі.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...