"Дело дрянь": Сестра Сенцова про стан здоров'я голодуючого українця в катівнях країни-агресора

Сестра засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова Наталія Каплан вважає, що політв'язень міг погодитися на підтримуючу терапію добровільно-примусово.

Наталія Каплан

Про це Наталія написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. Далі - мовою оригіналу:

"Хотя Федеральная служба исполнения наказаний говорит, что это добровольно, на данный момент у нас нет этому достоверной информации. Вполне возможно, что это было добровольно-принудительно: или сам пьешь, или насильно по рекомендации врачей.

Это продлит жизнь Олегу. Он продолжает бороться, но что бы ни говорили тюремные врачи о стабильном состоянии, решение о терапии говорит, что дело дрянь. Если Олег сам согласился на терапию, могу его только поддержать в этом. Он нужен живым. Выдержал бы он на одной воде до чемпионата мира – большой вопрос. Даже не смейте его судить. Сначала проведите четыре года в его шкуре, а потом уже высказывайтесь."

Сенцов був засуджений в РФ до 20 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року. Російський суд визнав його винним у створенні в Криму терористичної організації і керівництві нею, замаху на придбання вибухових пристроїв і незаконному зберіганні вогнепальної зброї і боєприпасів, двох терористичних актах і підготовці ще одного теракту. Сенцов своєї провини не визнав.
14 травня 2018 року режисер оголосив безстрокове голодування. Він зажадав звільнити 64 українських політв'язнів, але себе в список не включив.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...