День пам'яті Героїв Небесної сотні: "Його ховали більше 25 тис. людей", - 5 років тому на Майдані застрелили Василя Мойсея (відео)

О 09:17:40 20 лютого 2014 року на Майдані Незалежності у Києві застрелили 21-річного Василя Мойсея.

На Майдан Василь приїздив декілька разів. Востаннє приїхав на "мирну" ходу до Верховної Ради. Був у складі 35-ї штурмової резервної сотні "Волинська Січ". Взяв собі псевдо "Крук", передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

Василь був родом із Тернопільщини, але багато років жив на Волині разом з братом. Навчався на четвертому курсі факультету соціальних комунікацій і реабілітації університету розвитку людини "Україна".

"Василь приєднався до нашої сотні напередодні загибелі, — розповідав Сергій Мерчук. На Революції Гідності він теж був у складі сотні "Волинська Січ". Потім воював на Сході у "Азові". Зараз — керівник патрульної поліції Рівненської області.

Його застрелили на сходах під Жовтневим. Я йшов тоді за хлопцями. Підбіг до них і потягнув Васю донизу. З нього полилася кров. Подумав, що це епілептичний напад. Він хрипів через зціплені зуби. Але кров була не звідти, Василю прострелили груди. Я давай ту дірку затуляти. Куля пройшла наскрізь і кров з іншого отвору виходила. Тягнули його на щиті. На середині цих сходів лікар сказав, що він вже мертвий, щоб ми його лишали. Але ми не слухали і понесли Васю за архангела Михаїла. Там дуже багато швидких стояло. Я в одну – важкий, в другу – важкий. А в одній швидкій хлопцю руку перемотують. Туди Васю і занесли, двері закрили.

Похорони Мойсея були страшні. Більше 25 тисяч людей прийшли до нього".

Василь помер у 17-ї міській лікарні. Куля пробила йому серце.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...