"Денег нет! Но вы держитесь!": РФ натякає окупаційній владі Криму на припинення фінансування півострова, - економіст

Запровадження вільної економічної зони та включення до її складу територіальних вод Криму з боку РФ – намагання обійти санкції, яке за вдалої дії української дипломатії не принесе результату.

Про це у своєму коментарі ІНФОРМАТОРУ заявив економіст Юрій Мироненко, передають Патріоти України.

“Україна ще у 2014 році створила аналогічну вільну економічну зону у Криму. А якщо росіяни вводять її, то по-перше це ніяк не змінює статус окупованої території. По-друге це означатиме скорочення видатків для півострова з федерального бюджету, а значить окупаційній владі Криму доведеться самостійно заробляти кошти”, – стверджує експерт.

Тобто тепер влада нелегітимного суб’єкта федерації повинна буде власноруч заохочувати інвестиції в півострів, що буде дуже складно через дію санкцій. На економічні стимулятори “уряду” відгукнуться лише ті компанії Росії, які їх “не бояться”.

“Можливо через деякий час Росія буде змушена доплачувати тим компаніям, що ведуть бізнес в Криму”, – каже Юрій Мироненко.

Водночас економіст ствердив, що законодавство РФ стосовно Криму не береться до уваги іноземними державами, особливо тими, які підтримують санкції про неї.

“Сьогоднішня спроба включення територіальних вод півострова до вільної економічної зони з одного боку є намаганням обійти заборону на морську торгівлю, а з іншої сторони, якщо Україна та її партнери матимуть таку ж чітку позицію по анексії Криму, то ці зміни до законодавства марні”, – вважає фахівець.

Він також акцентує увагу на тому, що РФ постійно намагається обійти механізм дії санкцій, тому Україна та її західні партнери мають відстежувати та вчасно і адекватно реагувати на дії та законодавчі ініціативи Росії стосовно Криму.

“Без вирішення питання “чий Крим?” запровадження вільних економічних зон не принесе ніякого ефекту”, – констатував Юрій Мироненко.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...