"Денег нет, но вы держитесь": Росії не вистачило грошей на обслуговування літаків силових відомств, – ЗМІ

Через зростання витрат російських силових відомств на польоти в Сирію уряд компенсував аеропортам менше ніж половину суми за обслуговування повітряних суден.

Про це повідомило видання РБК із посиланням на два джерела в уряді РФ, передають Патріоти України.

У 2017 році російські аеропорти подали у "Росавиацию" заявки на 690 млн руб. (приблизно $12 млн) з компенсації витрат, пов'язаних з обслуговуванням літаків силових відомств за підсумками 2016 року. Згідно із законом, аеропорти обслуговують літаки державної авіації за свій кошт, після чого держава компенсує витрати через надання субсидій.

У 2017 році обсяг лімітів бюджетних зобов'язань на покриття витрат у 2016 році, передбачений "Росавиацией", становив лише 39% від фактичної потреби, а брак фінансування за 2016 рік становив 423 млн руб.

Джерело в мінтрансі повідомило, що проблеми з фінансуванням залишаться і у 2018 році.

Депутат Держдуми від Іркутської області Михайло Щапов розповів, що звертався в мінтранс у зв'язку із заборгованістю перед аеропортом Іркутська. Однак у відомстві відповіли, що ліміти на субсидії у цій статті вичерпано.

"Уряд має визначитися: або він оплачує витрати... повністю, або нехай чесно визнає, що не може цього робити. Тоді, мабуть, аеропортам доведеться обслуговувати борти силових відомств за свій кошт. Навряд чи хтось відмовиться: усі прекрасно розуміють необхідність забезпечувати роботу силових відомств – вони батьківщину рятують", – розповів депутат.

Джерело повідомило РБК, що державних субсидій вистачало до 2014 року, але потім різко зросла кількість польотів силовиків у Сирію.

У прес-службі міноборони розповіли виданню, що інформація про польоти відомства до Криму і Сирії підпадає під закон про держтаємницю.

До вартості зборів аеропортів уходять базові послуги щодо забезпечення посадки та вильоту літаків: гарантування авіаційної безпеки, надання місця стоянки на аеродромі, забезпечення заправки авіаційним паливом літака, а також технічне обслуговування повітряного судна.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...