"Денег нет, но вы держитесь!": Російська "Армата" гине під гусеницями Мінфіну

З непомірно амбітними планами Кремля щодо постачання в Збройні сили РФ передових танків "Армата" стався повний облом.

У плануванні розвитку Сухопутних військ РФ відбуваються вельми химерні метаморфози. У найближчі роки через фінансові проблеми, а також західні санкції очікувати масових поставок вже розроблених і випробуваних нових зразків бойової техніки не варто. Про це повідомляє російське видання "Свободная пресса", передають Патріоти України.

В першу чергу криза торкнулася танків Т-14 "Армата", а також 152-мм самохідних артилерійських установок дивізійної ланки "Коаліція-СВ".

"Залишається єдине - поповнення наших бригад і дивізій модернізованими зразками радянських броньованих машин, які десятиліттями іржавіли на численних базах зберігання озброєнь", - пишуть автори публікації "«Армата» гине під гусеницями Мінфіну".

Автори статті посилаються на начальника Головного автобронетанкового управління Міноборони Росії генерала Олександра Шевченка, який сказав, що до 2020 року прийнято рішення про різке зниження утилізації старих зразків бойової техніки, випущеної ще за радянських часів.

"Замість 10 тисяч сильно старих зразків бронетанкового озброєння в мартени буде відправлено всього 4 тисячі. А решта 6 тисяч, отже, ще можуть стати нам у пригоді. Для чого і за яких обставин?" - запитують російські журналісти.
Мас-медіа робить висновок, що в російському Генштабі та Міноборони, нарешті, зрозуміли, що з непомірно амбітними планами Кремля щодо постачання в Збройні сили РФ передових танків "Армата" стався повний облом. Причина проста: грошей на їх виробництво в колишніх обсягах у Міністерства фінансів РФ немає, і в найближчі роки не передбачається.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...