"Дерипаска - піддослідна свинка, на якій відпрацьовують новий механізм санкцій", - Латиніна

Російський бізнесмен Олег Дерипаска постраждав більше за всіх фігурантів санкційного списку США, тому що під удар потрапила вперше гігантська корпорація.

Юлія Латиніна

Опублікований у США санкційний список не остаточний, тому що його складали до отруєння у Великобританії російського екс-розвідника Сергія Скрипаля, презентації нової російської зброї президентом РФ Володимиром Путіним і нападів російських найманців на союзників американців у Сирії. Таку думку в ефірі радіостанції "Эхо Москвы" висловила російський публіцист Юлія Латиніна, передають Патріоти України.

"Американська бюрократія працює повільно, до неї не дійшло ще ні отруєння Скрипаля, ні всі ці намальовані ракети, які у Флориду летять, ні пряме російсько-американське зіткнення, по суті, під Дейр-ез-Зором. Це все ще попереду", – розповіла вона.

На думку Латиніної, головним фігурантом санкційного списку є російський бізнесмен Олег Дерипаска, тому що наслідки для російських чиновників, які потрапили до списку, будуть не такими глобальними.

"Навіть якщо у них є якісь рахунки в Америці і навіть якщо їм загрожують неприємності, то, загалом, це, дійсно, нічого не варте, порівняно з гігантською компанією, у якої після цього списку за один день на 20% падають акції (це ще початок), тому що Дерипаска продає 20% свого алюмінію у США", – зазначила вона.

Журналіст підкреслила, що тепер російський бізнесмен не може продавати алюміній у США.

"Дерипаска – така піддослідна свинка, на якій, мабуть, відпрацьовують якийсь абсолютно новий механізм дії, тому що, відверто кажучи, ще такого не бувало на світі, щоб на гігантську корпорацію накладали такі санкції, які фактично припиняють її повноцінну життєдіяльність. І, власне, за що це Дерипасці, зрозуміло: за Манафорта (колишній глава передвиборчого штабу Дональда Трампа Пол Манафорт.ред.), за Настю Рибку, за катання Приходька (віце-прем'єр РФ Сергій Приходько. - ред.) на яхті, за розповіді про Вікторію Нуланд, яка молодість провела на китобійному судні, і там її образили... От не треба розпускати хвоста перед екскортницями, не треба намагатися робити добро державі", – розповіла Латиніна.

Вона додала, що російський бізнесмен Михайло Фрідман, який не потрапив до санкційного списку, в одному зі своїх інтерв'ю сформулював правильний принцип відносин із нинішньою російською владою.

"Він дуже важливий принцип сформулював: перебувати близько під світлом софітів небезпечно, бути далеко – нераціонально: можна не докричатися у потрібний момент. Тобто, грубо кажучи, треба використати цю владу для виживання і порятунку, але, загалом, ніколи не треба використовувати її для агресивного поглинання чужого бізнесу", – підсумувала Латиніна.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...