"Дешевле взорвать Пушилина или Пасечника, объявить типа военное положение - и все, народ схавает и не пикнет"​, - Фашик Донецький

Явка виборців на дільниці для створення видимості "народного волевиявлення" і для "картинки" в пропагандистських "ЗМІ". Це - основне завдання організаторів "виборів" в "ДНР" і "ЛНР".

Про це пише житель Донецька, відомий блогер Фашик Донецький, передають Патріоти України.

Він розповідає, що напередодні "виборів" на "державних" підприємствах відділи кадрів за розпорядженням окупаційної "влади" складали реєстри працівників з виписаними з особистих справ номерами паспортів. Так "проголосують" ті, хто, незважаючи на попередження, проігнорує вибори.

Студентів зобов'язали "забезпечити явку" під загрозою відрахування. Від підприємців зажадали провести роз'яснювальну роботу з співробітниками, погрожуючи замучити перевірками різних контролюючих служб.

З пенсіонерами - окрема історія. Їх лякали позбавленням пенсії від окупаційної "влади" в разі неучасті в голосуванні. Але в той же час вони бояться "світитися" на виборах, так як дані про це можуть бути "злиті" українським спецслужбам, і люди побоюються, що в результаті будуть мати проблеми під час поїздок за українськими пенсіями.

І тільки з працівниками бюджетних організацій, як то кажуть, все чітко: вони стрункими рядами йдуть на вибори і голосують "як треба".

"Основная масса людей не видит смысла идти на "выборы", ибо прекрасно понимает - обычные люди не решают ничего. Если бы не сгоняли бюджетников и не использовали админресурс оккупанты, явка, лично по моим ощущениям, была б 15-20%, остальные не видят перспектив участвовать в бутафории. Да, в роли декораций как обычно бюджетники, именно они будут делать картинку массовости", - пише донеччанин.

За кожним районом в Донецьку і в Макіївці закріплені спеціальні "смотрящие", які контролюють забезпечення явки керівниками підприємств і організацій. Членів "виборчих комісій" зобов'язали "проголосувати" за своїх родичів, які виїхали на підконтрольну Україні територію.

Блогер дивується, чому Кремль так щедро спонсорує цей фарс. "Дешевле взорвать Пушилина или Пасечника, объявить типа военное положение и все, народ схавает и не пикнет", - пише він.

Але в Кремлі наполегливо хочуть бачити на окупованій частині Донбасу симулякр (копія, - ред) демократії. І не шкодують сил і засобів на його створення, що виглядає з боку як абсолютно абсурдний цирк. "Морали нет. Цирк он и есть цирк, никакие это не выборы", - підкреслює блогер.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...