Дешево та сердито: В Одесі пройшли іспити нових дронів для ЗСУ (фото)

Тести показували, що безпілотники можуть працювати при температурі до -30 градусів за Цельсієм.

В Одесі пройшли випробування новітніх тактичних дронів-невидимок Sparrow-LE, які використовували в Збройних Силах України в ході антитерористичної операції на сході країни, - передають Патріоти України з посиланням на одеський сайт Перший міський.

Дрони-невидимки можуть виконувати завдання на відстані до 50 кілометрів.

"Ними вже зацікавилися військові, адже попередня модель цього безпілотника добре показала себе в зоні АТО. Конкуренцію у зарубіжних аналогів одеські безпілотними виграють за рахунок ціни", - наголошується в повідомленні.

Випробування показували, що дрони майже не бояться поганої погоди і можуть працювати при температурі до -30 градусів за Цельсієм, а також при швидкості вітру до 12 м/с.

"Висота польоту до п'яти тисяч метрів, робоча висота - близько кілометра, дальність зв'язку - близько 50 км, можливо і далі, ми розширюємо діапазон. Дрон оснащений оптичним сенсором, камерою з 20-кратним зумом. А також тепловізійний сенсор, який дозволяє працювати безпілотнику працювати в нічний час ", - сказав директор компанії Володимир Болта.

Збирають дрони в одеському районі "Молдаванка" за спеціальними шаблонами.

Дрони можуть розвивати швидкість до 120 км/год і важать 3 кг. Це дозволяє військовим носити їх з собою в рюкзаку. Людина потрібен тільки під час зльоту і посадки.

"Парашут на ньому використовується для того, щоб полегшити посадку. Літак не сідає по-літаковому, щоб самий недосвідчений пілот міг зробити посадку і не пошкодити борт", - сказав інженер-складальник Костянтин Петровський.

Повний виробництво одного безпілотника триває один тиждень. Цю техніку активно використовують в зоні АТО.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...