"Детские крики и плач "Мама, мамочка": З'явилися жахливі кадри пожежі в ТРЦ Кемерово (відео)

В інтернеті розмістили відео паніки, що охопила людей на початку пожежі в ТЦ "Зимова вишня" в російському Кемерово.

На кадрах, які публікує "Інцидент. Кемерово", чути крики і плач, передають Патріоти України. У будівлі творився хаос. Люди шукали засоби захисту. "Дайте противогазы... Мама, мамочка...", - чути в запису.

Охранник торгового центру "Зимова вишня" в Кемерово, де сталася масштабна пожежа з 48 загиблими, розповів, як рятував дітей, повідомляє Telegram-канал Mash.

"Я проходил игровую зону где-то за пять минут до пожара. В этот момент аниматоры и гости готовили столики. Там что-то отмечали. Были точно свечи, я помню. Я отошел подальше, к гоночной игровой зоне. Я пошел разбираться с подростками, которые играли, не оплатив", - згадує охоронець подію.
За його словами, він зібрав цих десятьох хлопців і дівчат і вигнав їх на вулицю. Як тільки вони вийшли, чоловік раптом побачив, що йде дим звідкись. Він розповів, що потім почалася сильна паніка, але ліфти чомусь працювали, не спрацювала і пожежна сигналізація.

"Воды не было, сигнализации не было. Недавно к нам приезжали, все проверяли. Я знаю, должны лифты отключиться. Но они работали, значит все сломалось. Все кричали и бежали", - зазначив охоронець.

"Тогда я пошел спасать детей. Я просто их хватал и таскал. Не знаю сколько. Десять пятнадцать, просто бегал, пока дышать было чем", - додав він.
Директор активіті-парку "Круча", розташованого на четвертому поверсі торгового центру, Юлія Богданова вважає, що трапився пожежа - це "стовідсотковий підпал".

Ключовий свідок у справі про пожежу в ТЦ - аніматор на ім'я Євген. На допиті він дав свідчення, що бачив підлітків, які нібито підпалили поролон в ігровій кімнаті. За іншою версією, причиною пожежі могли стати свічки, які запалили під час дитячого свята. Всього вже допитані близько 60 осіб.

Відзначається, що серед загиблих під час пожежі в ТРЦ "Зимова вишня" в Кемерово виявилася родичка губернатора області Амана Тулєєва, повідомили "РИА Новости" в прес-службі регіональної адміністрації.

"Стало известно, что одной из погибших на пожаре в ТЦ оказалась 11-летняя родственница губернатора Амана Тулеева" - сказав співрозмовник агентства.

Опублікував: Олег Устименко

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...