Дякуємо, браття! - Білоруси продовжують постачати для ЗСУ на російсько-український фронт "швидкі допомоги"

Білоруси поставили на фронт четверту машину швидкої допомоги для українського волонтерського госпіталю.

Про це на своїй сторінці у Facebook розповів правозахисник і волонтер громадської ініціативи "Гуманітарний маршрут "Білорусь-АТО" Андрій Стрижак, передають Патріоти України.
Машину "швидкої" допомоги назвали Вітовт. "Эта машина долгое время не могла стать в строй из-за проблемы с запчастями. По договоренности с Первым добровольным мобильным госпиталем (ПДМГ) имя машине придумывали мы, ибо белорусы помогли деньгами, чтобы ее отремонтировать", - розповідає Стрижак.
"Наша общая история с украинцами проходила во времена Витовта. Поэтому и название Витовт - это отражение того, что мы вместе были тогда, вместе и сейчас".
"Все машины теперь задействованы, так как на востоке, насколько я знаю, опять обострение. Вчера было пять погибших и семь раненых среди военнослужащих. Недавно местная жительница подорвалась на мине. Так что работы нашим машинам хватает".
Машини мобільні, переїжджають по всьому фронту від Маріуполя до станиці Луганської. Машини працюють і на евакуації, і на транспортуванні поранених. Вони придатні і для роботи в фронтових умовах, і для поїздок на далекі рейси. Бригади, що працюють на "Вітовті" та інших машинах, весь час змінюються."Много добровольцев из ПДМГ прошли через наши машины. Когда мы ездили делать репортаж о том, как работает наша "Звезда", нам дали офицера, который ездил с нами по передовой. Когда тот увидел машину, сказал: "А меня на ней эвакуировали с фронта, когда меня ранило". Так что наши машины знают. К тому же мы стараемся сделать их отличающимися. Осенью я планирую снова поехать в зону конфликта, и если посчастливится увидеть "Витовта", то обязательно добавим ему белорусского колорита".
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...