"Дякую ворогові України Гриневич за уроки громадянської свідомості для батьків": Скандал з "русскім міром" і МОН спалахнув із новою силою

Міністерство освіти і науки України після скандалу з пропагандистськими підручниками з російської мови зняло із сайту рекомендацію щодо їхнього використання і запропонувало альтернативу.

Однак письменниця Лариса Ніцой знайшла в нових виданнях недолік і висловила відомству нові претензії. За її словами, у книгах, якими запропонували замінити скандальні підручники, дітям знову нав'язують популярний проросійський міф. Цю точку зору письменниця виклала на особистій сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"Дякую ворогові України Пуйлу за уроки патріотизму для українців. Дякую ворогові України Гриневич за уроки громадянської свідомості для батьків. На сайті Міністерства освіти після скандалу з двоголовими і триколорними підручниками з російської мови, які були вилучені два роки тому і які тихенько 1 вересня МОН підсунуло знову, — зміни. Після обурення батьків рекомендація вчитися за двоголовим підручником випарувалася", — написала Ніцой.

Вона розповіла, що зараз на офіційному сайті Міносвіти розміщена тільки рекомендація на новіший підручник із російської мови, на обкладинці якого навіть намальовані прапори України і Євросоюзу. Ніцой зазначила, що це — заслуга батьків, які не мовчали, і вчителів, які не слідують за недосконалими програмами і не дозволяють собі використовувати для навчання проросійську літературу. Однак, незважаючи на все, Ніцой все ж знайшла ваду у новому підручнику.Нові рекомендації Міносвіти

"Відкриваємо новенький підручник із московської мови. "Україна — багатонаціональна країна". Ви це серйозно? МОН, ви в якій країні живете? Як ви можете таку пургу писати в підручниках? Україна — моноетнічна держава. І завжди нею була", — обурилася Ніцой.

Для підтвердження своїх слів вона навела підсумки свіжих опитувань Центру Разумкова, згідно з якими українцями себе вважають 92% громадян. Крім того, Ніцой підкреслила, що за даними ООН моноетнічною державою вважається країна, у якій проживає 73% представників одного етносу.

"Звичайно, не пані міністерка читає ці підручники. Їх читають "експерди". З цими "експердами" був неодноразовий скандал. Може міністерка їх звільнила? Ні. Далі експердують. Тому відповідальність на ній. Міністерство і далі впарює пургу українцям з дитинства, що ми — багатонаціональна країна, тому українець, знай свайо мєсто серед інших етносів. У стійло. Так нам совєти ще впарювали. Міністерство, ви не дурні, ні, ви — вороги", — жорстко підсумувала Ніцой.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...