Дієтолог назвала одну із найбільш корисних для здоров'я страв

Корисні речовини з бульйонів засвоюються організмом краще в порівнянні з цілими шматками м'яса або риби.

"Нежирний, неміцний м'ясний або рибний бульйон, на відміну від м'яса шматком або риби шматком, – це просто розчин амінокислот, у той час як, наприклад, м'ясо – це амінокислоти, з'єднані між собою пептидними зв'язками", – розповіла дієтолог Оксана Скиталінська, передають Патріоти України з посиланням на УНН.

За її словами, для перетравлення шматка м'яса, організм повинен виділити певні ферменти, які разом з соляною кислотою будуть руйнувати пептидні зв'язку амінокислот. Для організму це є додатковим навантаженням.

Бульйони мають білки, які вже розщеплені до амінокислот, і для їх засвоєння багато ферментів не потрібно.

Дієтолог порадила готувати бульйони на основі невеликого шматка м'яса птиці – курки або індички, але не качки або гуски.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

14 вересня - Воздвиження Хреста Господнього: Що категорично не можна робити в цей святковий день

субота, 14 вересень 2024, 0:10

14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...

Різдво Пресвятої Богородиці: Ця сильна молитва, прочитана з чистою душею, допоможе здійснити найзаповітніші бажання

неділя, 8 вересень 2024, 5:00

Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...