"Нежирний, неміцний м'ясний або рибний бульйон, на відміну від м'яса шматком або риби шматком, – це просто розчин амінокислот, у той час як, наприклад, м'ясо – це амінокислоти, з'єднані між собою пептидними зв'язками", – розповіла дієтолог Оксана Скиталінська, передають Патріоти України з посиланням на УНН.
За її словами, для перетравлення шматка м'яса, організм повинен виділити певні ферменти, які разом з соляною кислотою будуть руйнувати пептидні зв'язку амінокислот. Для організму це є додатковим навантаженням.
Бульйони мають білки, які вже розщеплені до амінокислот, і для їх засвоєння багато ферментів не потрібно.
Дієтолог порадила готувати бульйони на основі невеликого шматка м'яса птиці – курки або індички, але не качки або гуски.
25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...
За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...