"Нежирний, неміцний м'ясний або рибний бульйон, на відміну від м'яса шматком або риби шматком, – це просто розчин амінокислот, у той час як, наприклад, м'ясо – це амінокислоти, з'єднані між собою пептидними зв'язками", – розповіла дієтолог Оксана Скиталінська, передають Патріоти України з посиланням на УНН.
За її словами, для перетравлення шматка м'яса, організм повинен виділити певні ферменти, які разом з соляною кислотою будуть руйнувати пептидні зв'язку амінокислот. Для організму це є додатковим навантаженням.
Бульйони мають білки, які вже розщеплені до амінокислот, і для їх засвоєння багато ферментів не потрібно.
Дієтолог порадила готувати бульйони на основі невеликого шматка м'яса птиці – курки або індички, але не качки або гуски.
14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...
Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...