Дістати до будь-якого кутка Європи: Москва перекинула до Криму дальні стратегічні бомбардувальники з ядерними ракетами

Росія, у відповідь на американську ПРО в Румунії, перекинула до окупованого Криму бомбардувальники Ту-22М3.

Про це заявив глава комітету Ради Федерації з оборони та безпеки і колишній командувач ВПС Росії Віктор Бондарєв, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

"Цей крок кардинально змінив баланс сил в регіоні", - сказав Бондарєв.

Він підкреслив, що розгорнуті в Криму бомбардувальники будуть модернізовані протягом декількох років, це дасть можливість ураження систем ППО і ПРО "в будь-якій точці Європи".

"Радіус бойової дії Ту-22М3, дальність крилатих ракет на його борту дозволяють нести боєзаряд у будь-яку точку Європи, тим самим вражаючи будь-який об'єкт ворожих систем ПРО і ППО, а з урахуванням його модернізації протягом декількох наступних років до рівня М3М і оснащення новими типами авіаційних засобів ураження зробить його універсальним засобом для ударів по всіх типах цілей на віддаленні в тисячі кілометрів", - розповів колишній військовий.

Бондарєв повідомив, що тепер у Криму базується сильне угруповання військ, яке постійно зміцнюється. Так, на півострові розгорнуті ЗРК С-300 і С-400, Бук-М2, Панцир-С1, ОТРК Іскандер двох модифікацій.

"Також тут знаходяться протикорабельні берегові ракетні комплекси Бал і Бастіон, оснащені суперсучасними, в тому числі гіперзвуковими ракетами, підводні човни Новосибірськ і Ростов-на-Дону", - сказав сенатор.

Він зазначив, що з розвитком військового потенціалу регіону упор робиться і на будівництві берегових оборонних споруд.

Бондарєв також виключив затримання російських кораблів противником, так як розміщення в Криму ракетні комплекси Іскандер всеохватно контролюють узбережжя Чорного моря на всій його довжині, включаючи Босфор.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...