Для Москви "подих НАТО" все ближче: Як американські військові будують базу ВМС в Очакові (фото)

Будівництво Оперативного центру ВМС в Очакові Миколаївської області почали ще в серпні минулого року.

Оперативний центр ВМС будує перший мобільний будівельний батальйон морської піхоти США, а також американська комания KVG, яка займається забезпеченням систем спеціальної внутрішньої зв’язку і налагодженням інформаційної інфраструктури. Об’єкт будують на території Очаківської військово-морської бази, де зараз дислокується 5-я бригада надводних кораблів ВМСУ, передають Патріоти України з посиланням на Ukraine Now.Американські фахівці будують три об’єкти:

  • Оперативний центр ВМС України
  • Ремонтні майстерні
  • Контрольно-пропускні пункти по периметру охорони бази.

Всі ці роботи оплачує американська сторона в рамках програми військової допомоги Україні по лінії Foreign Military Construction Sales.Завданням Оперативного центру буде координація зусиль морського, повітряного і берегового компоненту ВМС, а також Сил Спеціальних операцій. На Оперативний центр покладено розробку плану проведення тієї чи іншої операції, прийняття рішень, видача наказів, управління силами і логістикою, а також багато іншого. У складі оперативного центру буде і Командний центр флоту, звідки буде здійснюватися безпосередній зв’язок з усіма кораблями в морі.Крім того, Оперативний центр планується активно використовувати під час навчань “Сі бриз” як центр управління багатонаціональних сил в Чорному морі.Будівництво оперативного центру Військово-морських сил України на військово-морській базі в Очакові інженерними підрозділами США планується завершити в 2019 році.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...