Для підготовки фахівців з нової системи харчування ЗСУ відкрили спеціальну лабораторію (фото)

У Військовій академії в місті Одеса розпочались практичні заняття з курсантами, які навчаються за спеціалізацією продовольче забезпечення військових частин на факультеті підготовки спеціалістів матеріально-технічного забезпечення.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України, передають Патріоти України.

Упродовж року в навчальному закладі була проведена відповідна робота з підготовки приміщень, установки сучасного технологічного обладнання, яке тільки починають використовувати у військових частинах, а також комплектації необхідним кухонним посудом та інвентарем.

“Необхідність у створенні та обладнанні такої лабораторії виникла у зв’язку з масовим переходом військ на нову систему харчування за каталогом продуктів.” – розповів начальник академії генерал-майор Олег Гуляк.В лабораторії приготування їжі обладнано 10 індивідуальних робочих місць, встановлено електричні плити, жарильні шафи, універсальну кухонну машину, котлетний автомат, фритюрницю та інше кухонні прилади.

Поряд з кухонним приміщенням обладнано зал для прийому їжі, де приготовлені страви будуть дегустувати викладачі та курсанти інших спеціалізацій.

Практичні заняття у новоствореній лабораторії дозволять курсантам в майбутньому, уже на посадах начальників продовольчих служб, якісно планувати та організовувати приготування різноманітних страв для харчування особового складу за каталогом продуктів, ефективно проводити заняття з кухарями і контролювати дотримання ними рецептури та технології приготування їжі.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...