Для тих, хто не в темі, або Чому не штрафують "євробляхерів"

Засилля "евроблях" в Україні багато в чому пояснюється одним законодавчим парадоксом. За дотриманням термінів перебування "евроблях" в Україні повинна стежити Державна фіскальна служба, але зупиняти автомобілі для перевірки у неї прав немає.

Автомобілів з "європейськими" номерами на українських дорогах стає все більше. Чому ж власників "евроблях" так рідко штрафують? Більшість автомобілістів вже встигло добре розібратися в цій темі, але для тих хто далекий від цієї тематики фахівці підготували коротке пояснення, передають Патріоти України.
За законами, українці можуть ввозити автомобілі на іноземній реєстрації лише терміном на 5 днів. Іноземці можуть ввозити свої автомобілі на рік. Тому українці домовляються з іноземцями (за деяку плату), щоб ті провезли авто через кордон. Після чого користуються "євробляхою" на території України без побоювання понести відповідальність.
Засилля "євроблях" в Україні багато в чому пояснюється одним законодавчим парадоксом. За дотриманням термінів перебування "євроблях" в Україні повинна стежити Державна фіскальна служба, але зупиняти автомобілі для перевірки у неї прав немає. Таке право є у поліції, але вони в свою чергу не мають повноважень вимагати у водіїв доказів того, що автомобіль не порушив терміни перебування на території країни. У підсумку українці користуються "євробляхами" без побоювань перевірок поліції.
За іншою схемою українці ввозять авто з Європи самостійно, порушують терміни перебування і платять штраф в 8500 гривень. Після чого спокійно користуються автомобілем, так як карати за одне порушення двічі митниця не може.

Але можливі ситуації, коли поліція зупинить "євробляху", відправить запит в ДФС, та перевірить терміни перебування і у випадку порушення буде виписаний штраф в розмірі 300% вартості митних платежів, але такі ситуації трапляються дуже рідко.

Джерело: Авто24
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Як австрійці господарювали в українському селищі під час Першої світової (фото)

неділя, 23 червень 2024, 22:55

На знімках зображені солдати та місцеві мешканці. Фото зберігаються у Австрійському державному архів. Журналісти пропонують переглянути світлини селища Перегінське - тепер Рожнятівський район Івано-Франківської області, передають Патріоти України. Вони...

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

неділя, 23 червень 2024, 5:40

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...