Нічого особистого - для забезпечення регіональної стабільності і безпеки: Батальйон морської піхоти США вже в Чорному морі (фото)

Десантний корабель-док "Оук Хілл" (USS Oak Hill LSD 51) ВМС США в середу, 7 березня, увійшов до акваторії Чорного моря.

Фотографії судна під час його проходження через протоку Босфор опублікували стамбульські інформаційні портали, передають Патріоти України.

Відзначається, що корабель, на борту якого знаходяться підрозділи 26-го експедиційного батальйону морської піхоти у складі близько 500 морських піхотинців, йде в північному напрямку до берегів Румунії.

Як повідомило командування 6-го оперативного флоту ВМС США, десантний корабель візьме участь в навчаннях "Весняний шторм 2018" (Spring Storm 2018), які пройдуть 8-15 березня в районі румунського порту Констанца. Зокрема, планується відпрацювання висадки десанту морської піхоти на румунський берег.

"Регулярне присутність ВМС і морської піхоти в Чорному морі демонструє тверду прихильність 6-го флоту забезпечення регіональної стабільності, безпеки на морі і колективної безпеки з нашими союзниками по НАТО", - заявив командир 26-го експедиційного батальйону морської піхоти полковник Фаррелл Салліван в поширеному американським оперативним флотом повідомленні.

"Оук Хілл" входить до складу амфібійно-десантної групи кораблів ВМС США, яка в даний час знаходиться в Середземному морі. У неї входять також універсальний авіаносний десантний корабель "Іводзіма" і десантно-вертолітний корабель-док "Нью-Йорк".

У Середземне море ця група американських десантних кораблів, на борту яких перебуває в цілому близько 2,5 тис. морських піхотинців, зайшла 1 березня. Надалі вона повинна буде пройти в район Перської затоки в зону відповідальності 5-го оперативного флоту ВМС США.

Опублікував: Олег Устименко

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...