Дмитро Орєшкін: Путін напередодні виборів посилить провокації на Донбасі

Президент Російської Федерації Володимир Путін напередодні виборів голови держави в березні 2018 році посилить провокації в зоні збройного конфлікту на Донбасі, щоб використовувати це для мобілізації свого електорату.

Фото: Факти

Про це в статті для "Апострофа" написав російський політолог Дмитро Орєшкін, повідомляють Патріоти України.

"Путіну вигідно підтримувати відчуття війни. Але він розуміє, що відчуття війни - це добре, а для ведення реальної війни потрібні ресурси, а їх немає. Але йому справжня війна і не потрібна, йому необхідна гібридна війна. Щоб населення жило в напруженому стані, було готове померти в ім'я святих ідеалів, постійно відчувало зовнішню загрозу. Населення має розуміти, що воно без Путіна не виживе", - зазначив він.

Експерт додав, що в 2018 році Путіну доведеться нагнітати "патріотичну риторику, оскільки ніяких досягнень у порядку денному немає".

"Тому для підтримки свого статусу на президентських виборах доведеться використовувати негативну стимуляцію - страх. Значить, потрібно буде говорити, що без Путіна нас знищать: прийде НАТО і кованим чоботом нас розтопче. Щоб це спрацювало, людям потрібно давати докази. Тому наступного року слід очікувати віртуальних загострень, що супроводжуються матеріальними провокаціями, які матимуть вигляд як наступ із боку України", - впевнений Орєшкін.

"Логіка буде така - ми, росіяни, змушені давати відсіч і згуртуватися навколо Путіна. Думаю, що путінські стратеги чекають і готові провокувати масштабні дії з боку України. Путін буде грати в піддавки, запрошувати Україну до агресії, до просування на Донбасі. В українському пропагандистському просторі це буде сприйматися як відновлення контролю над землями України, а в РФ - як агресивні кроки", - вважає політолог.

Це, на його думку, дасть Путіну привід виступити перед народом і заявити, що "фашистський режим знищує братів Росії на Донбасі".

"Я сподіваюся, що український політичний клас це розуміє. Хоча, судячи з дій так званої партії війни, може, і не дуже. Потрібно розуміти, що бажання просунутися на Донбасі може стати підмогою Путіну і збільшить рівень його підтримки. В Росії будуть говорити, що навкруги вороги, тому нам доведеться потерпіти і забути про економічні реформи, а то прийдуть українці і захоплять нас. Треба розуміти, що це працює", - резюмував він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...