Дмитро Тимчук: Серед шахтарів назріває бунт

На шахті імені Скочинського, що в окупованому Донецьку, окупанти кілька місяців поспіль не платять зарплату.

Фото: Відомості.UA

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат, координатор руху "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук, передають Патріоти України.

"На шахті ім. Скочинського (Донецьк, вул.Бірюзова, 51) в даний час працюють 2 тисячі робітників, видобуток вугілля зменшився з 1,7 тис тонн на добу на початку року, до 1 тис. тонн. Основною причиною різкого зменшення видобутку вугілля стала відсутність товарно-матеріальних поставок з території, підконтрольної Україні, а саме - лісу для кріплення гірничих виробок, що не дозволяє проводити проведення монтажних робіт під землею. Раніше зазначені матеріали для монтажних робіт поставлялися з території, підконтрольної Україні (н.п.Слов'янськ), а зараз у зв'язку з забороною переміщення вантажів на окуповану територію в рамках рішення РНБО України, зазначений матеріал на шахту не надходить", - написав він.

Куратор "Інфоспротиву" додає, що востаннє зарпалату на захопленій шахті платили ще в лютому.

"Остання виплата заробітної плати на шахті була проведена в лютому 2017 року і становила в середньому 8 тис. рублів (виплачувалися двома частинами протягом місяця). Відновлення виплат працівникам шахти обіцялося з травня ц.р., але за станом на 25.05.2017 виплата зарплати керівництвом шахти не була здійснена", - відзначив Тимчук.

Він також зазначив, що вугілля із захоплених шахт не вивозиться із "республік", а серед шахтарів назріває бунт.

В даний час видобутий шахтою вугілля відвантажується підприємствам, розташованим в "ДНР" - "Ясинівський коксохімічний завод" (м.Макіївка) і "Донецьксталь-металургійний завод" (Донецьк). Керівництво шахти обіцяє працівникам налагодити поставки лісу з території Росії, відновлення обсягів видобутку вугілля і виплату зарплати "найближчим часом". У той же час, куратори від "МГБ ДНР" на шахті ім. Скочинського в доповідях на ім'я свого керівництва відзначають високий протестний потенціал серед працівників шахти і рекомендують терміново вжити заходів щодо виплат заборгованостей по зарплатам", - резюмував Тимчук.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...