Дмитро Вовк може піти по стопах Романа Насірова: НАБУ розслідує зловживання керівництва НКРЕКП, котрі затвердили формулу Роттердам +

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) підозрює главу і членів Національної комісії регулювання енергетики в змові з енергогенеруючими компаніями при затвердженні формули по визначенню оптової ціни електроенергії.

Глава НКРЕКП Дмитро Вовк

Про це йдеться в повідомленні Солом'янського районного суду Києва від 10 липня, передають Патріоти України.

НАБУ направило до суду ряд клопотань, якими просило допустити детективів до банківських документів Центренрего і Дніпроенерго для перевірки обгрунтованості затвердження формули Роттердам +.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що голова і члени НКРЕКП, використовуючи службове становище всупереч інтересам служби та діючи в інтересах генеруючих компаній, навмисне, з метою створення умов отримання ГК ТЕС надприбутків, в січні-березні 2016 року за розробку порядку формування оптової ринкової ціни (Роттердам +) забезпечили включення в нього явно необґрунтованою формули, яка збільшувала вартість вугілля. Таким чином, вони створили всі необхідні умови для зростання ціни продажу електричної енергії на оптовому ринку", - йдеться в ухвалі суду.

Суд відхилив всі клопотання НАБУ.

Бюро проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами НКРЕКП, які в 2016 році прийняли постанову № 289 "Про затвердження Порядку формування прогнозної оптової ринкової ціни електричної енергії" (формула Роттердам +).

На думку слідчих, це призвело до економічно необгрунтованого збільшення ціни покупки електроенергії ДП Енергоринок у енергогенеруючих компаній.

НАБУ також вважає, що посадові особи НКРЕКП, діючи умисно в інтересах генеруючих компаній, на виконання злочинних домовленостей, використовуючи необґрунтовану формулу розрахунку вартості енергетичного вугілля, здійснили розрахунки прогнозованої оптової ринкової ціни електричної енергії за завищеною вартістю енергетичного вугілля на 2-4 квартали 2017 року.

"Це дозволило генеруючим компаніям теплових електростанцій отримати надприбутки з виробництва та подальшого продажу електричної енергії в оптовий ринок електроенергії, а споживачі е/е безпідставно понесли витрати на її покупку", - йдеться в ухвалі суду.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...