"ДНР" відрізана від світу: З'явився невтішний прогноз для мешканців "недореспубліки" щодо мобільного зв'язку

Встановити мобільний зв'язок з непідконтрольним Донбасом більше ніяк неможливо. "ДНР" стала відрізана від усього світу після того, як зник зв'язок мобільного оператора Vodafone через пошкодження лінії.

Незважаючи на те, що на території окупованого Донбасу діють свої мобільні оператори - "Фенікс" і "ЛугаКий" - додзвонитися на них не виходить, - передають Патріоти України з посиланням на "Радіо Свобода".

Крім того, експерти з інформації припускають, що існує високий ризик прослуховування розмов з боку так званих "МГБ", адже при покупці пакету "Фенікса" або "ЛугаКий" потрібно пред'явити паспорт та ідентифікаційний код.

Стаціонарні телефони - теж не варіант. З 1 березня 2017 "Укртелеком" був змушений припинити надання послуг на окупованій території Донбасу - його офіси захопили озброєні бойовики. Оператор втратив технічну можливість централізовано керувати обладнанням на непідконтрольній території Донецької та Луганської областей.

Лист також не напишеш - ні "Укрпошта", ні "Нова пошта", ні інші кур'єрські служби нічого в ОРДЛО не доставляють.

"На жаль, можна лише написати в месенджер, зателефонувати по скайпу, передати лист автобусом, який їде через лінію розмежування, або ... скинути листівки з дрона", - резюмують журналісти.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...