До 126-річчя засновника ОУН: На батьківщині Євгена Коновальця - традиційний фестиваль «Зашків»

У с. Зашків Жовківського району триває одинадцятий традиційний фестиваль «Зашків», який приурочили до 126-ї річниці від дня народження полковника ОУН Євгена Коновальця. Цьогоріч фестиваль відбувається під гаслом «Джерело духу».

Фестиваль "Зашків"

Про це з посиланням на IA ZIK повідомляють Патріоти України.

За словами організаторів, мета фестивалю – формування патріотичної позиції, розвиток принципів громадянського суспільства, української ідентичності, вдосконалення тіла та духу, стимуляція молоді до здорового способу життя.

«Сьогоднішній фестиваль – це діалог крізь століття. Будьмо гідні наших славних предків, адже, як і в часи Коновальця, сьогодні нам доводиться відстоювати право на свободу та незалежність зі зброєю в руках. Через патріотичне слово, пісню, бойове мистецтво гартуються молоді люди, що будують державу, за яку загинув полковник Євген Коновалець, і досі проливають кров тисячі українців», – зазначила заступник голови Львівської ОДА Оксана Стоколос-Ворончук.

На гостей фестивалю чекали військові навчання, інтелектуальні дискусії, показові виступи вихованців кінологічного навчального Центру, футбол босоніж, форум української книги, концерт патріотичної молодіжної музики, а також ніч кіно.

У концертній програмі «Зашкова 2017» – виступи гуртів «Друже Музико» (Одеса), «Жива», «Залізний Хрест», «Рай Із Твоїх Снів», «ЛТК», «Holly Loud», «Guys Band», а також Юлії – Качули (Крим), Міли Моравської, Зиновія Медюха. Хедлайнер – гурт «Тінь Сонця».
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...